Sökning: "food service sector"

Visar resultat 1 - 5 av 35 uppsatser innehållade orden food service sector.

  1. 1. Quantifying liquid food waste : levels of liquid coffee waste, its causes and barriers and drivers for quantification in the Swedish food service sector

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Rosa Hellman; [2024]
    Nyckelord :sewage food waste; beverage waste; direct measurement; hospitality; restaurant; serving waste; food waste cause;

    Sammanfattning : Food waste is a waste of resources required throughout the entire supply chain, leading to environmental impacts that could have been avoided. Coffee has a relatively high environmental impact partially due to the high consumption. To identify levels and sources of food waste, and consequently prevent it, quantification is used. LÄS MER

  2. 2. Corporate Sustainability Due Diligence : the Swedish Quick Service Restaurant Sector

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Jonathan Gray Elliott; [2023]
    Nyckelord :Burger King; CSDDD Corporate Sustainability Due Diligence Directive; Environment; EU; Fast food; Max Hamburger; McDonald’s; Power; Quick Service Restaurant; Restaurant; Sustainability; Sweden; Wholesale;

    Sammanfattning : This thesis project looked at the preparedness of the Quick Service Restaurant Sector (QSRS) in Sweden for the introduction of a new EU law in 2024, the Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD). Food systems play a major role in the climate crisis, contributing up to one third of all greenhouse gas emissions, with the QSRS playing a significant role in this across the globe. LÄS MER

  3. 3. Utmaningar och möjligheter för mindre mjölkkobesättningar i Sverige : en kvalitativ studie med fokus på djurvälfärd, smittskydd och klimatanpassning

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Sofia Carlsson; [2023]
    Nyckelord :svensk mjölkproduktion; mindre mjölkkobesättning; utmaningar; möjligheter; styrkor; djurvälfärd; smittskydd; klimatanpassning;

    Sammanfattning : Mjölkproduktionen är en viktig del av den svenska livsmedelsförsörjningen. För att mjölkgårdar ska bidra till en hållbar sådan krävs bland annat att de har ett gott smittskydd, god djurhälsa och en klimatanpassad produktion. LÄS MER

  4. 4. Framtidsspaning för svensk mjölk : Identifiering av nyckelfaktorer för att öka konkurrenskraften i svensk mjölk genom jämförelse av strategier

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Josefine Andersen; Linus Brink; [2023]
    Nyckelord :Konkurrenskraft; strategi; livsmedelsstrategi; mjölksektor; kartläggning; policy; marknad; svensk mjölkproduktion;

    Sammanfattning : I svensk livsmedelsstrategi som lanserades i juni 2017 skrivs det att konkurrenskraft är en viktig del i utvecklingen av Sveriges animalieproduktion och självförsörjning. Detta ska uppnås genom produktionsökning, expansion på inhemsk och utländsk marknad samt miljömål. Dock har trenderna under de senaste åren varit de motsatta. LÄS MER

  5. 5. The Role of Too Good To Go in Addressing Food Waste in Sweden

    Master-uppsats, Lunds universitet/Ekonomisk-historiska institutionen

    Författare :Xiao Yang; [2021]
    Nyckelord :Food surplus prevention; Food Waste Reduction; Sustainable transition; Multi-level perspective; Sweden; TGTG; Business and Economics;

    Sammanfattning : Food Waste is a global issue concerning the environment, resources, social justice and economy. Despite being so pressing, around one-third of food produced is discarded worldwide. Meanwhile, food waste is incredibly complicated, requiring collaborations of all stakeholders and various innovations. LÄS MER