Sökning: "food source"
Visar resultat 1 - 5 av 556 uppsatser innehållade orden food source.
1. Optimization of Solid-State Fermentation process for brown seaweed using LAB and characterization of the products
Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (CI); Lunds universitet/Bioteknik (master)Sammanfattning : Fermentation has played a vital role in human history, offering solutions for food preservation, culinary diversity, and the creation of diverse and flavorful foods and beverages. Its importance continues today, both in traditional practices and in modern industrial applications. LÄS MER
2. Kommunicera mera om biologisk mångfald : hur man genom att engagera trädgårdsägare kan främja den urbana biologiska mångfalden, med Malmö i fokus
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Biologisk mångfald utgör grunden för naturens livsviktiga funktioner som är avgörande för vår välfärd. Idag hotas den biologiska mångfalden såväl lokalt som globalt, vilket är en oroväckande utveckling för vår framtid. Ett av de hot som biologisk mångfald möter är den ökade urbaniseringen som pågår i världen. LÄS MER
3. Groundwater Modelling in southeast Cambodia - Facing irrigation and groundwater level changes during a pandemic
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Teknisk vattenresursläraSammanfattning : In the Mekong region, sustainable water resource management is a significant challenge for all countries involved. In Cambodia, where rice production is crucial for household food security and export, groundwater is increasingly used for irrigation during the dry season, leading to higher rice yields. LÄS MER
4. Kött, Genus och Crossfit
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för globala studierSammanfattning : While meat is a great source of protein that brings satisfaction to people worldwide, it also presents a significant global challenge. Statistics have shown that men consume more meat than women, which can be understood through the performance of gender which occurs in our society. Women are more open to try plant based food in comparison to men. LÄS MER
5. TROFISK ÖVERFÖRING OCH TOXISKA EFFEKTER AV (NANO-)PARTIKLAR FRÅN ELEKTRONISKT AVFALL
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för biologi och miljövetenskap; Göteborgs universitet / Institutionen för biologi och miljövetenskapSammanfattning : Today, nanoparticles (NPs) are being included in an increasing number of products, and with that comes the dispersion of NPs in the environment. However, the ecological impact of NPs remains largely unexplored, particularly in regards to real emissions with complex compositions of NPs and other pollutants. LÄS MER