Sökning: "food tech"
Visar resultat 1 - 5 av 32 uppsatser innehållade orden food tech.
1. Skapandet av ett attraktivt stadsområde i Stockholm : En studie av vilka åtgärder fastighetsägare kan göra i Kista Science City
Kandidat-uppsats, KTH/Fastighetsföretagande och finansiella systemSammanfattning : Kista Science City har länge varit känt som Sveriges Silicon Valley, ett område fyllt med techjättar och ICT-företag, men under den senaste tiden har detta försvunnit. Idag präglas området av en hög vakansgrad med en stor del kontorsfastigheter, vilket tillsammans med en dålig upplevd trygghet har resulterat i begränsad aktivitet på kvällar och helger. LÄS MER
2. Carbon Capture from Biomass Boiler Flue Gas Emissions using Microalgae : A Case Study
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Capture and storage of carbon dioxide (CO2) is expected to play an important role in climate change mitigation efforts intended to limit global warming to 1.5 °C. Bioenergy with carbon capture and storage (BECCS), in which carbon is captured during energy generation from sustainably sourced biomass fuels, is of particular interest in Sweden. LÄS MER
3. Stadsbruk på nordligare breddgrader : En fallstudie över Norrlands kustlandskommuner
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/SamhällsbyggnadSammanfattning : Den snabbt växande urbaniseringen och den ökande befolkningen i världen har bidragit till markexploatering i städer, vilket kan ske på bekostnad av åkermarker. Ett annat fenomen som sker globalt är det ökande behovet av livsmedel som förväntas öka med 70% i takt med befolkningstillväxten. LÄS MER
4. Challenges in Adopting a Circular Economy model in Born-Sustainable Micro and Small Enterprises. Study on Food-Tech sector in Sweden
Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : The agri-food system has driven economic development and supported the growing population, but it has also significantly contributed to greenhouse gas emissions. Moreover, the system is vulnerable and faces challenges that hinder innovation and sustainability. LÄS MER
5. Entrepreneurial Success Factors for Next-gen Startups Challenging the Traditional Food Industry - A Qualitative Study of New Ventures within the Growing Food Tech Sector
Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate SchoolSammanfattning : Times are changing. The food industry is expected to experience a total revolution of the current status through the emergence of new business models, new value chains and food products, putting emphasis on sustainability and health. LÄS MER