Sökning: "food trends"

Visar resultat 1 - 5 av 176 uppsatser innehållade orden food trends.

  1. 1. Prisutveckling och krisstrategier inom livsmedelsbranschen i Sverige 2022-2023 - En analys av marknadstrender och konkurrenssituationen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Samuel Johansson; Jacob Gunnarsson; Theo Dufva; [2023-08-25]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : This study aims to investigate the underlying factors driving the recent price increases in the food industry and their impact on the three parts of the food industry supply chain; primary production, manufacturing, and retail. Additionally, it seeks to identify strategies used by the food industry to address recent price increases and explore industry stakeholders' perspectives on the coming years' price trends. LÄS MER

  2. 2. Insamlingskärl till återanvändbara matförpackningar

    M1-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

    Författare :Mark Landberg; Lina Johansson; [2023]
    Nyckelord :Transportkärl; Produktutveckling;

    Sammanfattning : Miljömedvetenhet leder till förändringar runt om i samhället, företag gör dyraomställningar för att kunna följa dessa trender. Transporter sker i större utsträckning idag med fordon drivna med fossila bränslen vilket ofta inte följermiljömål. LÄS MER

  3. 3. Environmental tool evaluation and databased benchmarking of sustainable packaging materials for Micvac technology

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Uvejs Preza; [2023]
    Nyckelord :sustainable packaging; ready meals; in-pack microwave pasteurization; evaluation tool; environmental impact; material investigation; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : In recent years, microwave applications in the food products have attracted increasing attention by the food packaging industry and the consumers due to their convenience, low energy and water usage and short processing time giving them a sustainable advantage over competing technologies. In-pack pasteurization represents one of the fastest developing technologies in preparing and delivering safe and high quality ready-to-eat meals. LÄS MER

  4. 4. Värdväxter hos Coleophora - säckmalar : koppling till utbredning och hotstatus

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Ecology

    Författare :David Lundgren; [2023]
    Nyckelord :värdväxter; insekter; nattfjärilar; säckmalar; Lepidoptera; Coleophora; lövminerare; småfjärilar; fjärilslarver; rödlistade arter; hotade arter; pollinerare;

    Sammanfattning : Att stoppa utarmning av biologisk mångfald och livsmiljöer är en stor utmaning och en ödesfråga för mänskligheten. Klimatförändringar, exploatering, kalhyggesskogsbruk, intensivt brukad jordbruksmark, invasiva arter och miljögifter medför att jorden är inne i sitt sjätte utdöende. LÄS MER

  5. 5. Segmenting Countries in the Food Packaging Market: A Cluster Analysis Approach

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Statistiska institutionen; Lunds universitet/Nationalekonomiska institutionen

    Författare :Ninda Atikah Mawaddah; Aksaraphak Nijsathorn; [2023]
    Nyckelord :Unsupervised Machine Learning; Clustering; K-Means Clustering; Hierarchical Clustering; Principal Component Analysis; Business and Economics;

    Sammanfattning : The food packaging market has been witnessing substantial growth due to changing consumer lifestyles, urbanization, increased purchasing power, and growing environmental sustainability awareness. This growth presents significant opportunities for companies operating in this market. LÄS MER