Sökning: "food-borne illness."
Hittade 3 uppsatser innehållade orden food-borne illness..
1. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. LÄS MER
2. Food hygiene knowledge, attitudes and practices of food handlers in Bangladeshi homes
Master-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)Sammanfattning : Background Food handlers knowledge and related attitude and practices towards food hygiene plays a significant role in reducing food-borne disease, which represents a growing concern for public health interest. Aim To explore the knowledge, attitudes and practices of food hygiene among food handlers in Bangladeshi homes located in urban areas exposed to climate change. LÄS MER
3. Microbiological quality and occurrence of antibiotic resistant bacteria in ready-to-eat salad
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : An increase in demand for fresh vegetables resulted in an increased production of minimally processed, ready-to-eat salad in Sweden. That also brought new food safety challenges that are yet to be addressed. LÄS MER