Sökning: "food-habits"

Visar resultat 1 - 5 av 70 uppsatser innehållade ordet food-habits.

  1. 1. Food consumption of Syrian immigrants in Malmö, Sweden : a study on how food consumption of Syrian immigrants affects the nature of the foodscape in Malmö, Sweden

    Master-uppsats, SLU/Dept. Of Landscape Architecture, Planning and Management

    Författare :Hawazin Mokdad; [2023]
    Nyckelord :Food Consumption; Immigrants; Landscape; Malmö; Foodscape;

    Sammanfattning : This thesis aims to study the food consumption of Syrian immigrants in Malmö, Sweden, and their habits regarding food. The first goal is to investigate why they eat food from their homeland, as part of a wider perspective of food and its effects on landscape in the city. LÄS MER

  2. 2. “Andra ser en väldigt liten tjej, jag ser inte det” : - En intervjustudie om Bikini Fitness-atleters upplevelser kring deras kroppsuppfattning relaterat till sporten

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Emma Hällråd; Matilda Holm; [2022]
    Nyckelord :Bikini Fitness; Body Dissatisfaction; Body Ideals; Body Image; Bikini Fitness; Kroppsideal; Kroppsmissnöje; Kroppsuppfattning;

    Sammanfattning : En negativ kroppsuppfattning är vanligare hos kvinnor inom estetiska sporter jämfört med den resterande populationen. Kroppsmissnöje kan leda till ohälsosamma beteenden likt en överdriven träning och ohälsosamma matvanor. Syftet med studien var att studera Bikini Fitness-atleters upplevelser av kroppsuppfattning kopplat till sporten. LÄS MER

  3. 3. Consumer Technology for Sustainable Food Practices : the impact of mobile applications on consumer food behaviour

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Nathan Pflaum; [2022]
    Nyckelord :Consumer Technology; Behavioural Economics; Decision Making; Sustainable Food Systems;

    Sammanfattning : A food system is a long chain of activities comprised and contributed by multiple industry inputs and processes where a consumer in the food system is typically represented at the end of the value chain. A sustainable food system recognises the various influencing factors throughout the value chain and considers social, economic, and environmental impacts along all steps. LÄS MER

  4. 4. Pedagogisk odling i grundskolan : kunskap, praktik och skörd för framtidens skolmat

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Joel Deutschmann; [2021]
    Nyckelord :hydroponik; hydroponisk odling; hållbarhet; livsmedelssystem; microgreens; mikrogrönt; odlingspedagogik; skola; skott; undervisning vertikal odling; cultivation; education; food system; hydroponic vertical cultivation; hydroponics; school; sprouts; sustainability;

    Sammanfattning : Livsmedelsproduktionen står för ungefär 26 procent av världens globala utsläpp av växthusgaser och har därmed en stor inverkan på planetens klimat och ekosystem. Sverige importerar majoriteten av de grönsaker och frukter som konsumeras i landet. LÄS MER

  5. 5. #Utomhusmat : En kvalitativ studie om huruvida friluftsintresserades utomhusmatvanor påverkas av Instagram

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Lucas Olausson; Kim Gullbrandsson; [2021]
    Nyckelord :Instagram; social media; outdoor life; nature; food-habits; influence; Instagram; sociala medier; friluftsliv; natur; matvanor; påverkan;

    Sammanfattning : Över 70% av svenska internetanvändare i åldrarna 18–25 använder sig dagligen av Instagram. Samtidigt söker sig allt fler människor ut i naturen, inte minst under den rådande pandemin. LÄS MER