Sökning: "food-poisoning"
Visar resultat 11 - 15 av 22 uppsatser innehållade ordet food-poisoning.
11. Rätt temperatur på maten : En fallstudie av ett förbättringsarbete på ett sjukhus med brickdukningssystem
Master-uppsats, Högskolan i Jönköping/HHJ. Kvalitetsförbättring och ledarskap inom hälsa och välfärdSammanfattning : Inledning En välsmakande och hygieniskt säker mat är viktig för patientens medicinska behandling och välbefinnande. Det ligger i sakens natur att man som patient ofta är svag eller nedsatt och därmed extra känslig för infektioner. LÄS MER
12. Risker vid kalvutfodring med mjölk från Staphylococcus aureus-infekterade kor
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Staphylococcus aureus är både den vanligaste mastitorsakande bakterien hos svenska mjölkkor och den bakterie som orsakar flest matförgiftningsutbrott hos människa världen över. Utveckling av tekniker som möjliggör subtypning och genkaraktärisering av S. aureus-isolat har möjliggjort stora framsteg inom S. LÄS MER
13. Verifiering av Rengöring
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Verification of Cleaning "Conducting a Cleaning Control test exploiting ATP luminometer in a number of pre-school kitchens in the city of Malmö " According to the EG Regulation 178/2002 unsafe food cannot be placed in the market, and the responsibility, according to the EG Regulation 852/2004, lies with the operator. Each year, mass caterers including pre-school kitchens are recognized as an accountable source for approximately 80 % of the total reported cases of food poisoning. LÄS MER
14. Development of real-time RT-PCR for the detection of human sapovirus in foods
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Food-poisoning is a major health problem and an estimated half a million Swedes are food-poisoned annually, with acute gastroenteritis as a consequence. One of the major causes of contaminated foods is related to food- and waterborne viruses. LÄS MER
15. Egenkontroll i livsmedelsbranschen utifrån verksamheternas perspektiv : en kvalitativ studie
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Verksamhetsutövare inom livsmedelsbranschen har ett ansvarar för att den mat som producerats är säker. År 2009 gjordes ändringar i den svenska livsmedelslagen där bland annat kraven försvann på att verksamhetsutövare måste ha skriftliga rutiner och dokumentation (Lindblad, Westöö, Lindqvist, Hjertqvist & Andersson, 2009). LÄS MER