Sökning: "food-poisoning"

Visar resultat 16 - 20 av 22 uppsatser innehållade ordet food-poisoning.

  1. 16. Livsmedelsprovtagning i den offentliga kontrollen - Undersökning av livsmedels mikrobiologiska kvalitet i Trelleborgs kommun

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Madeleine Persson; [2014]
    Nyckelord :Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : The aim of this study was to investigate the Swedish food industry’s compliance with microbiological criteria necessary to meet targets set to achieve the objectives of national law for maintaining safe food. For this study a total of 88 food samples were collected from 13 grocery stores and 18 restaurants and analyzed for the total number of aerobic bacteria, Enterobacteriaceae, Escherichia coli, yeast and mold as indicator organisms and Coagulase-negative staphylococci and Bacillus cereus as potentially pathogenic microorganisms. LÄS MER

  2. 17. Diskresultat i relation till diskmaskiners renhet : En kvantitativ studie genomförd med ATP-mätare i Örebro kommun

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Lotta Karlsson; [2013]
    Nyckelord :Disk; Diskmaskiner; Diskresultat; ATP-mätare;

    Sammanfattning : BAKGRUND Under sommaren 2013 lyftes en fråga i Europa om det fanns ett behov av en standard för kommersiella diskmaskiner. Svenska aktörer, exempelvis Svensk dagligvaruhandel, kontrollmyndigheter och Sveriges Kommuner och Landsting, svarade ja. LÄS MER

  3. 18. A sample preparation method for microbiological analysis of seeds

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :John Bylund; [2013]
    Nyckelord :alfalfa; Escherichia coli; fenugreek; mung bean; Salmonella;

    Sammanfattning : There have been several outbreaks of food poisoning linked to the consumption of raw sprouts. The two most common pathogens associated with sprout consumption are Salmo-nella spp and verocyto-toxin producing Escherichia coli. During sprouting the warm, humid and nutrient rich conditions are ideal for bacterial growth. LÄS MER

  4. 19. Livsmedelssäkerhet och matförgiftningar : En enkätundersökning om inställning, kunskap och beteende hos vuxna gällande livsmedelssäkerhet och matförgiftningar

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Björn Enhus; Thomas Fängström; [2013]
    Nyckelord :Livsmedelssäkerhet; Matförgiftning;

    Sammanfattning : Bakgrund Det sker många matförgiftningar i Sverige varje år, kostnaden för matförgiftningar ligger runt 730 miljoner per år, vilket är en stor kostnad för skattebetalarna. Matförgiftningar är ett samlingsnamn för olika förgiftningar via mat. LÄS MER

  5. 20. Salmonella prevalence in the poultry feed industry in Pakistan

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Asif Maqsood; [2012]
    Nyckelord :Poultry; Feed; Salmonella; Enterobacteriaceae; Pakistan;

    Sammanfattning : Abstract One of the leading causes of food borne infections in the world is due to Salmonella by con-suming poultry products including eggs and meat. According to US Food and Drug Admin-istration (2009), 2 to 4 million cases of Salmonellosis in humans occur every year only in US. LÄS MER