Sökning: "food-poisoning"
Visar resultat 16 - 20 av 22 uppsatser innehållade ordet food-poisoning.
16. Livsmedelsprovtagning i den offentliga kontrollen - Undersökning av livsmedels mikrobiologiska kvalitet i Trelleborgs kommun
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : The aim of this study was to investigate the Swedish food industry’s compliance with microbiological criteria necessary to meet targets set to achieve the objectives of national law for maintaining safe food. For this study a total of 88 food samples were collected from 13 grocery stores and 18 restaurants and analyzed for the total number of aerobic bacteria, Enterobacteriaceae, Escherichia coli, yeast and mold as indicator organisms and Coagulase-negative staphylococci and Bacillus cereus as potentially pathogenic microorganisms. LÄS MER
17. Diskresultat i relation till diskmaskiners renhet : En kvantitativ studie genomförd med ATP-mätare i Örebro kommun
Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : BAKGRUND Under sommaren 2013 lyftes en fråga i Europa om det fanns ett behov av en standard för kommersiella diskmaskiner. Svenska aktörer, exempelvis Svensk dagligvaruhandel, kontrollmyndigheter och Sveriges Kommuner och Landsting, svarade ja. LÄS MER
18. A sample preparation method for microbiological analysis of seeds
Master-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : There have been several outbreaks of food poisoning linked to the consumption of raw sprouts. The two most common pathogens associated with sprout consumption are Salmo-nella spp and verocyto-toxin producing Escherichia coli. During sprouting the warm, humid and nutrient rich conditions are ideal for bacterial growth. LÄS MER
19. Livsmedelssäkerhet och matförgiftningar : En enkätundersökning om inställning, kunskap och beteende hos vuxna gällande livsmedelssäkerhet och matförgiftningar
Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Det sker många matförgiftningar i Sverige varje år, kostnaden för matförgiftningar ligger runt 730 miljoner per år, vilket är en stor kostnad för skattebetalarna. Matförgiftningar är ett samlingsnamn för olika förgiftningar via mat. LÄS MER
20. Salmonella prevalence in the poultry feed industry in Pakistan
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Abstract One of the leading causes of food borne infections in the world is due to Salmonella by con-suming poultry products including eggs and meat. According to US Food and Drug Admin-istration (2009), 2 to 4 million cases of Salmonellosis in humans occur every year only in US. LÄS MER