Sökning: "fräsch"

Visar resultat 1 - 5 av 41 uppsatser innehållade ordet fräsch.

  1. 1. A new generation ofsmart food packaging : A combination of releasing anti-microbial and generation carbon dioxide inmeat packaging

    Master-uppsats, Karlstads universitet

    Författare :samar salahieh; [2023]
    Nyckelord :adsorption isotherms; desorption kinetics; benzoic acid; thymol; modified calcium carbonate; silica gel; carbon dioxide; food pad.; adsorptionsisotermer; desorptionskinetiken; bensoesyra; tymol; modifierat kalciumkarbonat; kisel gel; koldioxid; food pad.;

    Sammanfattning : Abstract Food sustainability depends significantly on packaging since it helps maintainfood safe and fresh throughout its shelf life, resulting in the least amount ofwaste and the least negative environmental impact. The main objective of thisstudy is to determine the adsorbed and released amount of antimicrobial agents(benzoic acid and thymol) on modified calcium carbonate (MCC) by investigating adsorption isotherm at 25°C and desorption kinetics at both 22°C and5°C of anti-microbial to identify potential solutions to enhance the long-termsustainability of fresh products such as meat. LÄS MER

  2. 2. “Det blir ett kämpande som kvinna om man ska vara den som reklamen och stereotyper säger” - En kvalitativ intervjustudie om hur äldre kvinnor upplever modeller i anti-aging reklambilder

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för journalistik, medier och kommunikation

    Författare :Cecilia Bengtsson; Lovisa Lidung; [2022-02-10]
    Nyckelord :Anti-aging; Stereotyper; Ålderism; Könsmärkt ålderism; Reception;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna studie är att undersöka hur sex kvinnor upplever modeller i reklambilder för anti-aging produkter avsedda för deras ålder. Teori: Ålderism, könsmärkt ålderism, stereotyper, receptionsteori. Metod: Kvalitativ metod med en receptionsanalys. Material: Sex stycken intervjuer med kvinnor i åldrarna 53-63 år. LÄS MER

  3. 3. ”Det är bra stämning, alla är glada och jag kan njuta av denna stund.” -Ungdomars berättelser och enkätsvar om skolmåltidsmiljön

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Annie Berndtsson; Carl Hansson; [2021-08-30]
    Nyckelord :Högstadieelever; Matsal; Upplevelse och Miljö;

    Sammanfattning : Sverige införde skolmåltider för över 100 år sedan. Idag är de här måltiderna lagstadgade så att näringsriktiga och kostnadsfria luncher ska kunna serveras till alla barn på lika villkor. I det här examensarbetet utforskas ungdomars upplevelser gällande miljön i skolmatsalen och hur den påverkar måltidsupplevelsen. LÄS MER

  4. 4. Järna Folkets Hus + "Platsen där allt har ben"

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Thanh Tran; [2021]
    Nyckelord :Folkets Hus; Odling; Våtmark;

    Sammanfattning : Projektet presenterar ett förslag till en ny typologi av Folket Hus, som är en kombination av växthus, odlingslotter och ett hus rum för folket. Baserad på uppkomsten och dess betydelse historiskt har Folket Hus varit riktad först och främst till vuxna. LÄS MER

  5. 5. Man sätter sig inte bredvid en främling på bussen, varför skulle man då göra det på kontoret? : En undersökning av förväntningar inför implementering av aktivitetsbaserad arbetsplats

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/Högskolan för lärande och kommunikation

    Författare :August Hagberg; Rasmus Nilsson; [2019]
    Nyckelord :aktivitetsbaserad arbetsplats; ABA; anställdas förväntningar;

    Sammanfattning : Problemformulering: Vilka förväntningar har de anställdas inför implementeringen av en aktivitetsbaserad arbetsplats Syfte: Få en djupare förståelse av de anställdas förväntningar inför implementeringen av aktivitetsbaserad arbetsplats Metod: Då tidigare forskning saknas om anställdas förväntningar inför implanteringen av en aktivitetsbaserad arbetsplats har denna studie antagit ett induktivt förhållningssätt. För att kunna besvara syftet med vår studie på bästa sätt har vi valt ett intensivt upplägg i form av en fallstudie. LÄS MER