Sökning: "free sugar"

Visar resultat 1 - 5 av 37 uppsatser innehållade orden free sugar.

  1. 1. Effekter av energidryck på korrigerad QT-tid, hjärtfrekvens och blodtryck på kvinnor : En placebostudie

    M1-uppsats, Jönköping University/HHJ, Avdelningen för naturvetenskap och biomedicin

    Författare :Zamira Edaet Memedovska; Bayan Hsino; [2023]
    Nyckelord :Electrocardiography; mechanism of action; caffeine; weight; consumption habits; Elektrokardiografi; Verkningsmekanism; Koffein; Vikt; Konsumtionsvanor;

    Sammanfattning : Syftet med denna placebostudie är att studera energidryckens effekter på QTc-tiden, hjärtfrekvens (HR), systoliskt blodtryck (SBP) och diastoliskt blodtryck (DBP) efter konsumtion av 2 mg koffein per kilogram kroppsvikt. Dessutom belysa om skillnader finns beroende på koffeinkonsumtions vanor. LÄS MER

  2. 2. Development of a Semisolid Baobab-based Protein Snack

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :David Bergman; Olle Wikner; [2022]
    Nyckelord :Baobab; Protein; Plant protein; Oat; Pea; Rheology; Development; Innovation; PDCAAS; Gel; Protein solubility; Food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This thesis was done in collaboration with the department of Food Technology at LTH, Aventure AB, and Arwa Foodtech AB. The aim of the project was to develop the base for a baobab based, spoonable protein snack, comparable to quarg but free from ingredients of animal origin. LÄS MER

  3. 3. Är det insidan som räknas? Konsumenters smakupplevelse och beslutsfattande vid konsumtion av vanligt och sockerfritt godis

    C-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för marknadsföring och strategi

    Författare :Vendela Reifeldt; Emelie Svensson; [2022]
    Nyckelord :Sugar free; Candy; Hedonic food; Indulge; Labeling;

    Sammanfattning : The market for sugar free alternatives is growing and the amount of sugar free candy available is increasing. Sugar free candy is not only tasty, but it also fills a function in counteracting today's overconsumption of sugar. LÄS MER

  4. 4. Avliva eller låta leva? : en etisk diskussion om att väga sällskapsdjurs livskvalité och lidande

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Malin Wolters; [2022]
    Nyckelord :lidande; livskvalité; avlivning; etik; veterinär; djurägare;

    Sammanfattning : Denna studie har tre syften. Det första är att undersöka hur djurägare och veterinärer ser på lidande, livskvalité och beslut om avlivning av sällskapsdjur. LÄS MER

  5. 5. Effect of sweeteners on acrylamide formation in extruded breakfast cereals

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Linnéa Gustafsson; [2021]
    Nyckelord :acrylamide; ; breakfast cereals; free asparagine; fruit juice concentrate; sweetener;

    Sammanfattning : Acrylamide is a possible carcinogen to humans, formed upon heat-treatment of carbohydrate-rich foodstuffs via the Maillard reaction. Reducing sugar and the amino acid asparagine are the primary precursors for acrylamide formation, of which free asparagine is the limiting factor. LÄS MER