Sökning: "fresh cheese"
Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden fresh cheese.
1. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. LÄS MER
2. The occurrence of antibiotic resistant bacteria in Swedish dairy products – A pilot study
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Antibiotics have been used in human and animal treatment for many years and revolutionized the modern medicine. Overconsumption and misuse have led to a global problem with antibiotic resistance. Sweden is among the countries in the European union with the lowest usage of antibiotic for livestock. LÄS MER
3. En utredning av Nyckelhålet med fokus på miljömässig hållbarhet : ger kriterierna vägledning för Livsmedelsverkets kostråd ”ät grönare”?
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Diskussionen om klimat och miljö tar allt större plats i vår vardag och under de senaste åren har livsmedelsproduktionens koppling till dessa ämnen uppmärksammats. Medvetenheten om vilka livsmedel som är miljömässigt hållbara ökar och mycket forskning tyder på att livsmedel baserade på vegetabiliska råvaror har lägre klimatpåverkan i koldioxidutsläpp såväl som vattenanvändning och landanvändning än animaliska livsmedel. LÄS MER
4. Development of a high-throughput screening Queso Fresco model for evaluating antimicrobials
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologiSammanfattning : Listeria monocytogenes is a pathogen, sometimes occurring in fresh cheese, such as Queso Fresco. Antimicrobials could be utilized to prevent the presence of L. monocytogenes in this type of cheese. LÄS MER
5. Composition of water buffalo milk during the first period of lactation - relation to mozzarella cheese properties
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Fresh buffalo milk is the raw material used traditionally to prepare mozzarella cheese by hand. The characteristic smooth texture of mozzarella is obtained through a unique step during its manufacturing process, which is plasticizing or stretching of the cheese curd in hot water. LÄS MER