Sökning: "fresh cheese"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden fresh cheese.

  1. 1. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Signe Magnussen; [2022]
    Nyckelord :råmjölk; näringsämnen; bearbetning; livsmedel;

    Sammanfattning : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. LÄS MER

  2. 2. The occurrence of antibiotic resistant bacteria in Swedish dairy products – A pilot study

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Viktor Nilsson; [2021]
    Nyckelord :antibiotic; antibiotic resistant bacteria; susceptible; resistant; zone diameter unpasteurized milk; ; pasteurized milk; fresh cheese; ripened hard cheese; fermented milk;

    Sammanfattning : Antibiotics have been used in human and animal treatment for many years and revolutionized the modern medicine. Overconsumption and misuse have led to a global problem with antibiotic resistance. Sweden is among the countries in the European union with the lowest usage of antibiotic for livestock. LÄS MER

  3. 3. En utredning av Nyckelhålet med fokus på miljömässig hållbarhet : ger kriterierna vägledning för Livsmedelsverkets kostråd ”ät grönare”?

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elsa Ramberg; [2019]
    Nyckelord :Nyckelhålet; miljömässig hållbarhet; hälsa; Vegetabiliska alternativ till kött och mejeri; SLVFS 2015:1;

    Sammanfattning : Diskussionen om klimat och miljö tar allt större plats i vår vardag och under de senaste åren har livsmedelsproduktionens koppling till dessa ämnen uppmärksammats. Medvetenheten om vilka livsmedel som är miljömässigt hållbara ökar och mycket forskning tyder på att livsmedel baserade på vegetabiliska råvaror har lägre klimatpåverkan i koldioxidutsläpp såväl som vattenanvändning och landanvändning än animaliska livsmedel. LÄS MER

  4. 4. Development of a high-throughput screening Queso Fresco model for evaluating antimicrobials

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi

    Författare :Jonna Östberg; [2018]
    Nyckelord :Queso Fresco; Listeria monocytogenes; fluorescence; luminescence; antimicrobial; applied microbiology; teknisk mikrobiologi; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Listeria monocytogenes is a pathogen, sometimes occurring in fresh cheese, such as Queso Fresco. Antimicrobials could be utilized to prevent the presence of L. monocytogenes in this type of cheese. LÄS MER

  5. 5. Composition of water buffalo milk during the first period of lactation - relation to mozzarella cheese properties

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Mokhtar Kashwa; [2016]
    Nyckelord :calcium content; calcium activity; caseins; protein; water buffalo;

    Sammanfattning : Fresh buffalo milk is the raw material used traditionally to prepare mozzarella cheese by hand. The characteristic smooth texture of mozzarella is obtained through a unique step during its manufacturing process, which is plasticizing or stretching of the cheese curd in hot water. LÄS MER