Sökning: "fresh- and brackish water"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden fresh- and brackish water.
1. Förutsättningar för att bevattna med bräckt vatten i Sverige : effekten på mark och växt
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Detta ex-jobb behandlar för- och nackdelar med användningen av bräckt vatten till odlingsändamål i Sverige. Det svenska klimatet som lantbrukare måste förhålla sig till är relativt hållbart men varma och torra perioder tycks bli alltmer återkommande. LÄS MER
2. Konsekvenser av en avsänkning av Dragby kvarndamm i Björklingeån
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för ekologi och genetikSammanfattning : I Sverige finns i dagsläget närmare 10 000 dammar i våra vattendrag. Dammar som har varit en viktig del i den svenska historien men som nu utgör ett hot mot att uppsatta miljömål nås. Dammarna fragmenterar effektivt vattendragen då de utgör vandringshinder för fisk och andra vattenlevande organismer. LÄS MER
3. Laken i vänern – Populationsutveckling och potentiella påverkansfaktorer : Jämförande analyser av material från perioden 1973-2018
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapSammanfattning : The burbot (Lota lota, Linnaeus 1758) is a benthic and predatory cod-relative that only occurs in fresh- and brackish water around the northern hemisphere. It has long been a common catch in Swedish lakes and rivers, but the species has seen a decline by over 20% since the mid 1980’s. LÄS MER
4. The spatial variability of salinity and water flux estimates in Gialova Lagoon, Greece
Master-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för naturgeografiSammanfattning : Lagoons are coastal waterbodies which are sensitive to meteorological and hydrological changes. This study focused on the spatial distribution of salinity in Gialova lagoon, Greece. The area in which the lagoon is located is under pressure from agriculture and truism in the area. LÄS MER
5. Hushållsprodukt för avsaltning av vatten
Kandidat-uppsats, KTH/Produkt- och tjänstedesignSammanfattning : Stockholm Water Technology har utvecklat en energieffektiv CDI-teknik (CapacitiveDeionization) för avsaltning av vatten. Detta i form av en modul som under arbetet har integrerats i en hushållsprodukt. Produkten riktar sig till konsumenter som huvudsakligen förlitar sig på vattenkällor med bräckt vatten. LÄS MER