Sökning: "fruit and vegetable consumption"

Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden fruit and vegetable consumption.

  1. 1. Willingness to Pay for Externalities – Does Earmarking Taxes Matter?

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Joel Eliasson; [2023-06-29]
    Nyckelord :Willingness to Pay; Environmental Beef Tax; Earmarking; Sweden; Contingent Valuation; Inferred Valuation; Payment Card Approach; Demand Curve;

    Sammanfattning : This study explores the Willingness to Pay (WTP) for an environmental beef tax and the effects of revenue recycling mechanisms on WTP and beef consumption. It surveys students from Gothenburg University using a payment card approach, addressing literature gaps concerning the role of revenue recycling in environmental tax policy, behavioral economic factors affecting public perceptions, and potential biases in contingent valuation methods. LÄS MER

  2. 2. Investigating Uppsala Regional Alternative Food Networks - an explorative case study on Farmer-to-Wholesale Food Hubs

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Veronica Chifamba; Daniel Petri Cortés; [2022]
    Nyckelord :Alternative Food Networks; ; Local Food Systems; Regional Food Hub; Swedish Food Strategy; Ät UPPsala Län; Small-scale Farmers; Microenterprises; Wholesale; Food Service; Retail;

    Sammanfattning : The sustainability crisis that conventional food systems are suffering worldwide has recently led Sweden and Uppsala County to publish reports on new food strategies. Solutions for the problems need collaborative efforts from a multiplicity of actors. LÄS MER

  3. 3. HUR PÅVERKAS KONSUMENTERNAS FRUKT- OCH GRÖNSAKSKONSUMTION SAMT KÖPBETEENDE AV DE STIGANDE MATPRISERNA? : En kvantitativ enkätstudie om respondenternas upplevelser

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Elin Forsberg; Mattias Jungerby; [2022]
    Nyckelord :Fruit and vegetable consumption; consumers; buying behavior; rising food prices; Frukt- och grönsakskonsumtion; konsumenter; köpbeteende; stigande matpriser;

    Sammanfattning : Bakgrund: Matpriserna har under den senaste perioden ökat drastiskt i Sverige till följd av bland annat Covid-19 pandemin, kriget i Ukraina och klimatförändringarna. För den enskilde individen har detta gjort ett stort avtryck på matkontot när priset på livsmedel som kött, mejeriprodukter, frukt och grönsaker blivit dyrare. LÄS MER

  4. 4. Effects of Vacuum Impregnation with Various Substances in Combination with Pulsed Electric Field to Improve the Freezing Tolerance of Arugula Leaves

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :George Lukhava; [2021]
    Nyckelord :Food Engineering; Food Preservation; Pulsed Electric Fields; PEF; Vacuum Impregnation; VI; Arugula; Cryoptrotectant; Glycerol; Secondary Metabolites; Folic Acid; Folate; Folacin; Vitamin B1; Thiamine; Thiamin; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : As of 2020 an estimated number of 821 million people across the world are undernourished and that figure is expected to grow by 2 billion before the end of 2050 (United Nations Sustainable Development 2020). Despite this, every year over 1/3 of food produced globally is disposed of without consumption (Global Panel on Agriculture and Food Systems for Nutrition 2018), and the actual number might be much higher. LÄS MER

  5. 5. Unga vuxnas föreställningar om sin egen frukt- och grönsakskonsumtion : En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Antonia Hed; Cassandra Själin; [2021]
    Nyckelord :Frukt; Grönsaker; Konsumtion; Unga vuxna; Föreställningar; Kvalitativ studie; Intervjustudie; Tankar; Känslor;

    Sammanfattning : Bakgrund: En studie visar att svenska vuxna mellan 18-30 år har lägst intag av frukt och grönsaker. De har även minst kännedom om kostråden och ett av hindren till konsumtion är att de inte tycker det är gott. För att förhindra sjukdom eller bibehålla god hälsa är det viktigt att konsumera mycket frukt och grönsaker. LÄS MER