Sökning: "frukt- och grönsakskonsumtion"
Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden frukt- och grönsakskonsumtion.
1. HUR PÅVERKAS KONSUMENTERNAS FRUKT- OCH GRÖNSAKSKONSUMTION SAMT KÖPBETEENDE AV DE STIGANDE MATPRISERNA? : En kvantitativ enkätstudie om respondenternas upplevelser
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Matpriserna har under den senaste perioden ökat drastiskt i Sverige till följd av bland annat Covid-19 pandemin, kriget i Ukraina och klimatförändringarna. För den enskilde individen har detta gjort ett stort avtryck på matkontot när priset på livsmedel som kött, mejeriprodukter, frukt och grönsaker blivit dyrare. LÄS MER
2. Unga vuxnas föreställningar om sin egen frukt- och grönsakskonsumtion : En kvalitativ intervjustudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: En studie visar att svenska vuxna mellan 18-30 år har lägst intag av frukt och grönsaker. De har även minst kännedom om kostråden och ett av hindren till konsumtion är att de inte tycker det är gott. För att förhindra sjukdom eller bibehålla god hälsa är det viktigt att konsumera mycket frukt och grönsaker. LÄS MER
3. Frukt- och grönsakskonsumtion bland ungdomar i Sverige. Skillnader mellan ungdomar med olika sociodemografisk bakgrund.
Magister-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för medicinSammanfattning : Titel: Frukt- och grönsakskonsumtion bland ungdomar i Sverige. Skillnader mellan ungdomar med olika sociodemografisk bakgrund. LÄS MER
4. Främjas grönsakskonsumtion i förskolan?
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Att få barn att äta 400g frukt och grönsaker per dag kan vara en utmaning. I åldrarna 3-6 år visar de ofta på neofobi och kräsenhet vilket gör det svårt att få barnen att prova nya livsmedel. Förskolan har en stor roll i barnens liv och kan synnerligen påverka dem. LÄS MER
5. Gymnasieelevers lunchvanor i skolan : En kvantitativ studie om lunchvanor har ett samband med huruvida elever upplever sig trötta, motiverade och fokuserade i skolan.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Tidigare studier som undersökt kostens påverkan på ungdomars kognitiva förmåga och prestation i skolan har visat att tobak, snabbmat och sockersötade drycker har en negativ effekt. Fysisk aktivitet, frukt- och grönsakskonsumtion har visat positiva effekter, likaså att äta frukost och ha en regelbunden måltidsordning. LÄS MER