Sökning: "frukt- och gröntavdelningen"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden frukt- och gröntavdelningen.

  1. 1. Tillämpning av maskininlärning för att förbättra beställningssystemet för färskvaror i en matvarubutik

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Kajsa Kinberg; Ewelyn Strandberg; [2020]
    Nyckelord :Regression; Maskininlärning; Prognostisering; Kotters 8-stegsprocess; Organisationsförändring.;

    Sammanfattning : Today, the ordering system for many products in grocery stores is commonly manual. At the same time, machine learning is becoming more popular as a way for companies to solve complex problems. This report aims to examine how machine learning can be used to forecast the sale of goods in the fruit and vegetable department of a grocery store. LÄS MER

  2. 2. Utopi i frukt- och gröntavdelningen. Genom spekulativ- och kritisk design

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :My Malmström; [2020]
    Nyckelord :Hållbar utveckling; Produktdesign; Spekulativ design; Kritisk design; Utopi; Livsmedel; Beteende; Konsumtion;

    Sammanfattning : Matsvinn är ett stort problem i dagens samhälle. Störst problematik liggermed de varor som färdats långt och behöver hållas fräscha. Dessa varorfinner man i butikens frukt- och gröntavdelning. LÄS MER

  3. 3. Hur används datoriserade beställningssystem på frukt- och gröntavdelningen i livsmedelsbutiker för resurseffektivisering?

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Areeba Khan; Ajanth Vaseigaran; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Detta examensarbete omfattar hur datoriserade beställningssystem används inom den avdelning i livsmedelsbutiker som står för störst andel svinn i förhållande till den levererade mängden, det vill säga frukt- och gröntavdelningen. Med datoriserade beställningssystem menar vi ett system som kan samla in data på hur mycket som beställts in, sålts och svunnit, och baserat på det automatiskt sätta nya order till nästa beställning. LÄS MER

  4. 4. Hur används datoriserade beställningssystem på frukt- och gröntavdelningen i livsmedelsbutiker för resurseffektivisering?

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktion

    Författare :Ajanth Vaseigaran; Areeba Khan; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Detta examensarbete omfattar hur datoriserade beställningssystem används inom den avdelning i livsmedelsbutiker som står för störst andel svinn i förhållande till den levererade mängden, det vill säga frukt- och gröntavdelningen. Med datoriserade beställningssystem menar vi ett system som kan samla in data på hur mycket sombeställts in, sålts och svunnit, och baserat på det automatiskt sätta nya order till nästa beställning. LÄS MER

  5. 5. HUR KAN LIVSMEDELSBUTIKER OMPRODUCERA SITT MATSVINN? : Hur kan svinnet inom frukt och grönt tillvaratas på ett lönsamt sätt?

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell produktion

    Författare :Johanna Bergroth; Fredrik Smed; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Matsvinn förekommer i alla steg i produktionskedjan. En del av det onödiga matsvinnet uppkommer i livsmedelsbutikerna när en stor mängd ätbara livsmedel av olika anledningar slängs. LÄS MER