Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 55 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Är mjölkprover en alternativ provtagningsmetod för diagnostik av lentivirus hos små idisslare?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Lentivirus hos små idisslare (engelska: small ruminant lentivirus; SRLV) innefattar två olika virus: visna-maedivirus (VMV) och kaprin artrit encefalitvirus (CAEV). Dessa två virus orsakar kroniska infektioner hos små idisslare som slutligen leder till döden. LÄS MER
2. Förebyggande av hypotermi i introperativ vård : En strukturerad litteraturöversikt
Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)Sammanfattning : Bakgrund: Hypotermi definieras som en kärntemperatur under 36 grader och är en vanlig komplikation i samband med anestesi. Hypotermi vid kirurgi är förknippat med ökad mortalitet och kan leda till komplikationer som innebär lidande, förlänger tid för återhämtning och orsakar ökade vårdrelaterade kostnader. LÄS MER
3. Svenska bankers frysning av tillgångar och sanktionsregim 1267 - En analys av rättslig grund för implementering
Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Juridiska institutionenSammanfattning : Finansiering av terrorism utgör ett hot mot det finansiella systemet och dess institutioner och riktade finansiella sanktioner utgör ett mycket värdefullt instrument för att bekämpa terrorism men också för att främja demokrati och mänskliga rättigheter. När FN uppdaterar sina sanktionslistor innebär det en folkrättslig förpliktelse för medlemsstaterna att frysa tillgångar till de listade individerna. LÄS MER
4. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER
5. Impact of storage at freezing temperatures on casein micelle size, coagulation properties and curd yield in bovine milk
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Frozen storage is an efficient and convenient way to preserve and transport milk, but the effect from frozen storage needs to be further researched. The objective of this study was to investigate how storage at freezing temperatures (-80°C and -20°C) of frozen and freeze-dried bovine milk samples, respectively, affects pH, casein micelle size, ethanol stability, rheological properties and curd yield. LÄS MER