Sökning: "gastronomisk identitet"
Hittade 3 uppsatser innehållade orden gastronomisk identitet.
1. Havet hör bygden till : kustnära fiske och gastronomi på Österlen
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Fisket har fram tills nyligen varit en viktig näring på Österlen och området är fortfarande präglat av en kustbygdsidentitet som det kustnära fisket varit delaktigt i att konstruera. Österlen är idag välkänt för sina många restauranger med gastronomiskt anseende vilka ofta har ett stort fokus på lokalproducerade råvaror. LÄS MER
2. GASTRONOMÍA E IDENTIDAD EN LA
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för språk och litteraturerSammanfattning : Ett folkslag identifieras med kulturen, där litteraturen och gastronomin är av betydande vikt. Därför är målet med denna undersökning att analysera hur den mexikanska identiteten representeras genom mat i litteraturen. För att göra denna undersökning, fokuserar jag på romanen Como agua para chocolate (1998) av Laura Esquivel. LÄS MER
3. Smaken av fjäll : en studie av samisk matproduktion för framtida utmaningar
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Genom regeringens satsning Matlandet Sverige har Sametinget fått medel för att satsa på den samiska maten. Satsningarna har bidragit till att placera den samiska maten på den svenska matkartan, men en tydlig och gemensamt förankrad framtidsstrategi för den samiska maten har saknats. LÄS MER