Sökning: "genmodifierade livsmedel"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden genmodifierade livsmedel.

  1. 1. From Waste to Bioethanol - A Feasibility Study on Animal Bedding

    Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)

    Författare :Ajsa Hodzic; Desirée Karlsson; [2017]
    Nyckelord :Bioethanol; Biofuels; Second generation bioethanol; Animal Bedding; Fermentation; SSF; SSCF; Lignocellulose; Chemical Engineering; Kemiteknik; Bioteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : For the year 2020, the European Union has set common goals to aim for regarding the environment. One of them being to reduce the green house gas (GHG) emissions by 20 percent. The world population is increasing, consequently increasing the demand for energy and food. LÄS MER

  2. 2. Genmodifierade organismer – För eller emot? : En kvantitativ studie om attityder gentemot samt köpvillighet av genmodifierade livsmedel bland konsumenter i Sverige.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Camilla Cronqvist; Mathilda von Almassy; [2017]
    Nyckelord :GMO. Genmodifierade livsmedel. Attityder. Köpvillighet. Konsumenter.;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Genmodifierade organismer (GMO) innebär att med hjälp av genteknik flytta en specifik gen från en organism och korsa den med en annan för att på så vis skapa egenskaper hos en organism som den naturligt inte har. Attityder gentemot och köpvillighet av genmodifierade (GM) livsmedel har visat skilja sig mellan såväl länder som mellan olika grupper. LÄS MER

  3. 3. Genetically modified soybeans in animal feed : commercial actors’ ethical perspective in the Swedish market

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Theodor Danielsson; Per Gerhardsson; [2017]
    Nyckelord :ethics; consequentialism; gmo; gm soybeans; animal feed;

    Sammanfattning : The world’s population is increasing, thus the need for food as well. As a result, innovation is needed in the agriculture sector to increase the production of food. Genetically modified, GM, crops could be such an innovation. LÄS MER

  4. 4. Ett Färgat Köpbeteende : En studie om färgers påverkan på konsumenters uppfattning av märkning

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för ekonomi

    Författare :Martin Myhrman; Robin Uppman; [2015]
    Nyckelord :Color; Blue; Green; Red; Negative labeling; Consumer choice; Genetically modified products; GMO.; Färg; Blå; Grön; Röd; Negativ märkning; Köpbeteende; Genmodifierade livsmedel; GMO GM.;

    Sammanfattning : Titel: Ett Färgat Köpbeteende Nivå: C-uppsats i ämnet företagsekonomi Författare: Martin Myhrman & Robin Uppman Handledare: Jonas KågströmDatum: 2015 - 05 Syfte: Bakgrunden till att vi har utfört denna studie är att forskning om färgers påverkan på beslutsfattande inom ämnet marknadsföring är begränsad, tidigare forskning har även pekat på att vidare forskning borde beröra vilka faktorer som skulle kunna påverka konsumenters uppfattning om genmodifierade produkter. Således är vårt syfte:“Syftet med denna uppsats är att undersöka hur färgkodad märkning kan kompensera för den negativa uppfattningen som kan råda kring genmodifierade livsmedel. LÄS MER

  5. 5. Fantastiskt eller vidrigt? : Uppfattningar om genmodifierad mat

    Magister-uppsats, Tema vatten i natur och samhälle

    Författare :Therese Asplund; [2008]
    Nyckelord :social representations; focus groups; genetic engineering; genetically modified food; environmental science; sociala represenationer; fokusgrupper; genteknik; genmodifierade livsmedel; miljövetenskap;

    Sammanfattning : Med genteknik är det möjligt att ändra gensammansättningen i våra livsmedel och applikationen har väckt stort intresse, inte minst bland allmänheten. Genmodifierade (GM) livsmedel har varit föremål för diskussion sedan 1970-talet. LÄS MER