Sökning: "genotyp"
Visar resultat 1 - 5 av 51 uppsatser innehållade ordet genotyp.
1. Finns det en sexuell antagonistisk gen hos bananflughonor med allel 1 och allel 2 från stammen CG3598?
Master-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för miljö- och livsvetenskaper (from 2013)Sammanfattning : Bananflugan (Drosophila melanogaster) är vanlig i den genetiska forskningen då deras genom är känt sedan länge, vi vet även att det finns stora könskonflikter som driver på utvecklingen av skillnader mellan könen. Det finns goda bevis för att sexuella antagonistiska gener spelar en stor roll i utvecklingen av könsskillnader hos många olika organismer. LÄS MER
2. Mutationer i ASIP och MC1R som påverkar ullens färg hos Gotlandsfår
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Gotlandsfår har avlats för en jämn och klar ull. Ullfärgen varierar mellan vit till svart, men marknaden önskar ull mellan ljusgrå och mörkgrå. Genom studier på gener associerade med ullfärgen blir det lättare att förstå deras roll vid pigmenteringen. LÄS MER
3. Kan tillsats av ett kommersiellt inokulum öka koloniseringen av mykorrhiza och förbättra växters vigör? : en undersökning av växters fenotyp i samband med arbuskulär mykorrhiza i besksöta (Solanum dulcamara)
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Vi lever i en evigt föränderlig värld där dagens miljöförändringar i samband med en ökad population ställer höga krav på våra bönder att producera starka och motståndskraftiga grödor. Ett sätt att bemöta dessa problem kan vara att använda sig av naturliga biostimulanter i sin odling som förbättrar växternas allmänna tillstånd. LÄS MER
4. Baking quality of winter wheat : the effect of variety, cultivation site and nitrogen supply
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Wheat is the most important cereal crop for breadmaking. Different wheat varieties tend to yield varying bread quality, which is affected both by genotype and environmental factors. The present study aims to investigate the genetic and environmental effect on bread quality. LÄS MER
5. Relation between αs1-casein, proteolytic activity and composition of milk from Swedish goats
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : In the recent decade, locally produced food has gained in interest among Swedish consumers. Consumer values for buying local food has to do with concerns about diversity, purity and authenticity of food as well as a desire to support rural areas. One type of product that has gained in interest is locally produced goat cheese. LÄS MER