Sökning: "gillandetest"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet gillandetest.

  1. 1. En undersökning av baobabfruktens teknologiska och sensoriska egenskaper vid såstillverkning

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap

    Författare :Sebastian Andersson; [2020]
    Nyckelord :Baobab; emulsion; sauce; sensory; consumer analysis; Baobab; emulsion; sås; sensorik; konsumenttest;

    Sammanfattning : Undersökningens målsättning var att utveckla en sås baserad på torkat baobabfruktkött. Baobab är ett träd som främst växer i Afrika och både fruktköttet, kärnorna, bladen och barken kan användas som livsmedel eller örtmedicin. Frukten har ett högt näringsinnehåll av både makronutrienter och mikronutrienter. LÄS MER

  2. 2. Grönsaker som har beretts på olika sätt : en studie av grönsaksgillande hos barn

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Irene Chong; [2019]
    Nyckelord :Children; vegetables; preparations; sustainability; Barn; grönsaker; beredning; hållbarhet;

    Sammanfattning : Inledning: Intaget av grönsaker är lågt hos barn i Sverige, vilket innebär att de inte når upp till rekommenderade intaget som är 500 gram per dag. Ur hållbarhets och hälsoperspektiv är det viktigt att ta reda på hur intaget av grönsaker skulle kunna ökas. LÄS MER

  3. 3. Sötlupin som proteinkälla i livsmedel : En näringsmässig och sensorisk undersökning av lupinberikad vetelimpa

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Sphinx Birch; Caroline Nikolaisen Mattsson; [2017]
    Nyckelord :Lupin; PDCAAS; proteinpoäng; gillandetest; proteinberikning; sensorik.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Barns delaktighet : en kvalitativ studie kring utvecklingen av mellanmål i förskolan

    M1-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Maria Ottosson; Annika Stuhre; [2017]
    Nyckelord :Förskola; mellanmål; barnperspektiv; delaktighet;

    Sammanfattning : Inledning: Flertal barn spenderar mycket tid på förskolan i Sverige, vilket innebär att de äter flera mål mat där om dagen. Barnen har rätt till att uttrycka sina åsikter och de vuxna ska ta det i beaktande. LÄS MER

  5. 5. Bryggkaffe och bakverk i kombination : Sensorisk analys och gillandetest

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Tobias Petersson; Sara Bertilsson; [2017]
    Nyckelord :just about right; chokladboll; kaffe; mazarin; sensoriska egenskaper;

    Sammanfattning : .... LÄS MER