Sökning: "glukos-fruktos"
Hittade 4 uppsatser innehållade ordet glukos-fruktos.
1. Jämförelse mellan glukos–fruktos sirap och sackaros avseende viktutveckling
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: Jämförelse mellan glukos–fruktos sirap och sackaros avseende viktutveckling Författare: Evelina Lennartson, Ida Engholm Ekman Handledare: Frode Slinde Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2015-04-08 Bakgrund: Förekomsten av fetma har ökat i Sverige och kosten är en viktig faktor i denna utveckling. Socker är ett av de livsmedel som i stor mängd kan leda till ett för stort energiintag och därmed viktuppgång. LÄS MER
2. Analytisk bestämning av fruktos, glukos och sackaros i dryck
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemivetenskap (CHE)Sammanfattning : Denna studie utfördes på Systembolagets laboratorium i Jordbro, där ett flertal analyser utförs på alkoholhaltiga och alkoholfria drycker i Systembolagets sortiment. Studien syftade till att utforma en förbättrad metod vid bestämning av koncentrationen glukos, fruktos och sackaros i drycker med en alkoholhalt under 15 vol% och med en sockerhalt under 5 g/l. LÄS MER
3. Metoder för reduktion av halten lättlösliga kolhydrater i vallfoder och jämförelse av analysmetoder
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Syftet med detta examensarbete var att hitta praktiska metoder för att reducera innehållet av glukos, fruktos, sukros och fruktaner, så kallade lättlösliga kolhydrater (WSC), i vallfoder. Ett vallfoder med mindre mängd WSC kan vara användbart för hästar som har fång, är insulinresistenta eller har fått diagnosen EMS (equine metabolic syndrome) eller Equine Cushing’s syndrome. LÄS MER
4. Lättlösliga kolhydrater i vallfoder och i hästens grovtarm
L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The purpose of this study was to investigate how the content of glucose, fructose, sucrose and fructan (WSC) varied in silage, haylage and hay harvested from the same field and at the same time of harvest. The study also investigated if differences in the WSC-fraction in the forages caused differences in composition of WSC in the colon of horses fed the forages. LÄS MER