Sökning: "gluten protein"
Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade orden gluten protein.
1. Addition of PromOat Beta-Glucan and Guar-gum to Gluten- Free Wheat Starch Pan Bread to increase Fiber while maintaining the Quality in Texture
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Gluten-free products have gained great attention in the last few years due to the growing incidence of celiac disease and the intolerance to gluten. The project is aimed to investigate the effects of adding PromOat, a good source of B-glucan to increase the fiber content and Guar-Gum to overcome the textural deformities in the gluten-free wheat starch Pan bread. LÄS MER
2. Vuxnas upplevelse att leva med Celiaki
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknikSammanfattning : Celiaki beskrivs som en kronisk autoimmun sjukdom som triggas av konsumtion av gluten, vilket är ett protein som finns i vete, korn och råg. Gluten leder till att tunntarmen blir inflammerad på grund av att kroppen inte klarar att bryta ner proteinet. Vilket leder till att tunntarmen inte kan ta upp näring. LÄS MER
3. Effect of different food by-products on Tenebrio molitor growth and development in an industrial environment
Master-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Due to an increasing need for high-quality protein around the world, eyes are turning towards alternative methods of farming, such as insect farms. As insects can eat what humans cannot, e.g. food by-products, they can be a part of sustainable food systems. LÄS MER
4. Lantsorter och moderna sorter av vårvete : effekt av gödsling och miljö
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Lantsorter har tillskrivits flera goda agronomiska egenskaper som att vara anpassningsbara till rådande odlingsförutsättningar, effektivt vatten- och näringsupptag, förmåga att stå emot hög värme och torka, samt god ogräskonkurrensförmåga. Kvalitetsegenskaper som protein- och glutenhalt beskrivs vara särskilt höga och bakningsegenskaperna goda. LÄS MER
5. Havreprotein : Hur påverkas den vattenhållande förmågan och lösligheten av avfettning med etanol?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Oat products have become more and more popular in today´s society, as oats have healthy properties and can be classified as gluten-free. Oats also contain good fiber in the form of beta-glucans which are a soluble type of fiber that can lower cholesterol levels in the blood. LÄS MER