Sökning: "glycemic index value"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden glycemic index value.

  1. 1. Examination of Nopal Cactus Cladodes and its Effect on Postprandial Glycemic Regualtion through a Pilot Meal study on Healthy Volunteers

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Omar Sokrat; [2021]
    Nyckelord :Nopal; Cladodes; Dietary fiber; Hydrolysis index; Glycemic response; Appetite variables; Applied nutrition; Food Chemistry; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Opuntia ficus-indica is a cactus plant rich in dietary fiber and vitamins. It can be considered as a functional food, and some of its extracted components can be added as functional ingredients to improve postprandial glycemic regulation. LÄS MER

  2. 2. Hur påverkar lösligt β-glukan GI-värdet? : Analys av vetebaserat bröd

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Sarah Ehlin; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The work was done in collaboration with Lantmännen's research foundation to produce a new and health-promoting bread. The dietary fiber beta-glucan was added to bread at a sufficiently high content to have positive health effects on blood cholesterol and blood sugar levels. The bread should also have a high sensory quality. LÄS MER

  3. 3. Surdegsbröd och jästbröd : skillnad i smak och GI-värde

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Andreas Björkman; Julia Jeppsson; [2015]
    Nyckelord :Sourdough bread; yeast bread; glycemic index value; sensory test; consumer test; Surdegsbröd; jästbröd; GI; sensoriskt test; konsumenttest;

    Sammanfattning : Inledning: Surdeg är idag en trend som fångats av många och de flesta bagerier ochdagligvarubutiker säljer bröd som kallas för surdegsbröd. Ett traditionellt surdegsbröd är ettbröd där surdegen används som enda hävningsmedel i brödet. LÄS MER