Sökning: "godis konsumtion"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden godis konsumtion.
1. Kostvanor hos studenter som studerat på distans under COVID-19 pandemin : Enkätstudie ur ett Kariologiskt perspektiv
Master-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna enkätstudie var att undersöka om COVID-19 pandemin påverkade kostvanorna hos en grupp studenter på Malmö universitet. Material och metod: En kvantitativ enkätstudie om kostvanor under COVID-19 pandemin utfördes på studenter som studerade på distans på Malmö universitet. LÄS MER
2. Är det insidan som räknas? Konsumenters smakupplevelse och beslutsfattande vid konsumtion av vanligt och sockerfritt godis
C-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för marknadsföring och strategiSammanfattning : The market for sugar free alternatives is growing and the amount of sugar free candy available is increasing. Sugar free candy is not only tasty, but it also fills a function in counteracting today's overconsumption of sugar. LÄS MER
3. Unga vuxnas syn på kolhydrater och tillsatt socker samt faktorer av betydelse för konsumtion av tillsatt socker : En kvantitativ tvärsnittsstudie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Unga kvinnor särskiljer sig från övriga grupper gällande ohälsosamma kostmönster och högt intag av tillsatt socker vilket är anmärkningsvärt då grunden för hälsosamma matvanor läggs i ung ålder. Orsaker till att unga och särskilt unga kvinnor har sämre matvanor än övriga grupper framkommer dock inte. LÄS MER
4. Icke-energigivande sötningsmedel En kartläggning av attityder, uppfattningar och konsumtionsbeteenden
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Växande oro för hälsa och livskvalitet uppmuntrar människor att anpassa hälsosamma livsstilar och undvika konsumtion av mat rik på socker, salt och fett. Idag har tillgängligheten till energitäta och näringsfattiga livsmedel skapat problem med livsstilssjukdomar såsom övervikt och fetma, diabetes typ 2, insulinresistens, hjärt- och kärlsjukdomar och karies. LÄS MER
5. Ultraprocessad mat : Sambandet mellan konsumtion av ultraprocessad mat, övervikt och fetma
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Introduktion. Ultraprocessad mat innebär industriellt producerad mat som ofta har ett lågt näringsvärde men hög energitäthet, t.ex. läsk, godis, sötsaker, chips och färdigmat. LÄS MER