Sökning: "grädde"
Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade ordet grädde.
1. Götheborgs Grädde. Hur sur blev den?
Kandidat-uppsats,Sammanfattning : Utgångspunkten för denna uppsats är tre böcker som gavs ut mellan åren 1851 till 1853 och som på ett väldigt kritiskt sätt skildrar den göteborgska handelssocieteten under första halvan av 1800-talet. Uppsatsen försöker besvara följande tre frågor: Vad handlar dessa böcker om? Gav de förhållande som beskrivs upphov till någon samtida debatt och slutligen ligger det nå- gon sanning i påståendet att upplagan köptes upp av de utpekade för att förhindra att den spreds? Författaren till böckerna heter Edvard Beckman och han kommer från en familj som tillhörde göteborgseliten under början av 1800-talet. LÄS MER
2. Sustainable Handling of Water from Coating Process
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : McNeil AB är en producent av rökavväjningsprodukter Nicorette® belägen i Helsingborg, Sverige. Tuggummi och tabletterna är produkter med högst produktionsvolym och drageringsprocessen av dessa produkter är den största på siten. Produktionen förväntas att öka i framtiden och med det även utsläpp av processvatten. LÄS MER
3. Maktens former och inflytande i förhör : En semiotisk bildanalys av makt i Inglourious Basterds förhörsscener
Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/BildproduktionSammanfattning : Syftet med denna uppsats är att undersöka dels vilka former av makt som den drivande karaktären Hans Landa i filmen Inglourious Basterds (2009) använder sig av i två utvalda förhörsscener, dels hur mise-en-scène i form av föremål, kostym och gester nyttjas för att presentera makt. Uppsatsen tar avstamp i en semiotisk bildanalys, med teorin om maktbas som grund. LÄS MER
4. Energi- och vattenutredning av Norrmejeriers anläggning i Luleå
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för teknikvetenskap och matematikSammanfattning : Detta examensarbete har syftat till att minska Norrmejeriers energi-och vattenanvändning genom att nyttja ljumvattnet. Ljumvatten är kommunalt vatten som används för processkylning vid förädling av grädde och fil. Ljumvattnet, 100 m3 per dag, värms då upp till 33◦C innan det förs till dagvattennätet. LÄS MER
5. EN KVANTITATIV STUDIE AV LIVSMEDELSVAL MED FOKUS PÅ FETTKVALITET VID LCHF
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund. Befintlig forskning som studerat LCHF (Low Carb High Fat) har huvudsakligen undersökt hur dieten påverkar individers hälsa. Det saknas studier på hur LCHF ser ut i praktiken och i synnerhet i Sverige. Syfte. LÄS MER