Sökning: "gröna ärtor"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden gröna ärtor.
1. How antinutrients found in legumes and legume-based products affect the bioavailability of nutrients
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : As a plant-based diet has been more advocated for various reasons, legumes have become an important pillar in such a diet. Brown beans, yellow peas, green peas and fava beans are the dominating grain legumes grown in Sweden are a natural source of proteins, vitamins and minerals. LÄS MER
2. Svenskodlade baljväxter : möjligheter & utmaningar för nya livsmedelsprodukter
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Trots att utbudet av vegetariska produkter ökar i Sverige, är andelen produkter baserade på svenskodlade baljväxter i nuläget låg. Soja är en vanligt förekommande råvara, men är ofta importerad. De baljväxter som främst odlas i Sverige är olika former av ärter samt åkerbönor. LÄS MER
3. Säljer man ekologiska ärtor med färgen grön? En studie av förpackningsdesignens betydelse för ekologiska livsmedel
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Syfte: Syftet med vår uppsats är att identifiera intressanta fenomen kring ekologiska produkters förpackningsdesign. Fenomen som kan ligga till grund för vidare forskning. LÄS MER
4. Horticultural cropping systems meet scenarios of changing climate
L3-uppsats, SLU/HorticultureSammanfattning : This Bsc thesis describes the consequences of a changing climate for Swedish horticultural production on a basis of a literature survey. Climate scenarios from the Swedish governmental inquiry about climate change, SOU 2007:60, are related to Swedish production of peas and strawberries. LÄS MER