Sökning: "grain legumes"
Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade orden grain legumes.
1. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. LÄS MER
2. Complementary porridge based on pearl millet and cow pea : the effect of traditional processing techniques and cooking methods on pasting properties and in vitro starch digestibility
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : In Mozambique, malnutrition in children under 5 years is a serious concern. The condition is thought to be owing to nutritionally inferior diets and improper feeding practices on a mainly cereal-based diet, where porridges from millet- and legume-flours constitute the major staple food. LÄS MER
3. Svenska hundägares inställning till spannmålsfritt foder : en enkätstudie
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Det finns ett enormt utbud av foder att välja mellan som hundägare idag. En typ av foder som under de senaste decennierna ökat i popularitet är spannmålsfritt foder. I spannmålsfria foder ersätts spannmål ofta med baljväxter som ärtor och linser. LÄS MER
4. Do I care: How does the provision of information about the environmental benefits of grain legume cultivation in Sweden influence consumers?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Grain legume cultivation is promoted to be beneficial for Swedish agriculture due to grain legumes´ ability to engage in biological nitrogen fixation, function as break-crops in cereal-based cropping systems and a general increase in biodiversity. Furthermore, grain legumes are an important pillar of more sustainable diets. LÄS MER
5. How antinutrients found in legumes and legume-based products affect the bioavailability of nutrients
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : As a plant-based diet has been more advocated for various reasons, legumes have become an important pillar in such a diet. Brown beans, yellow peas, green peas and fava beans are the dominating grain legumes grown in Sweden are a natural source of proteins, vitamins and minerals. LÄS MER