Sökning: "grillning"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet grillning.

  1. 1. Första generationens invandrares upplevelser av svenskt friluftsliv

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)

    Författare :Arian Pouyandeh; Dino Jasarevic; [2023]
    Nyckelord :invandrare; friluftsliv; marginalisering; etnicitet; diskriminering;

    Sammanfattning : Bakgrund: Vistelse i natur kan bidra med psykiska och fysiska hälsoeffekter. Förstag enerationens invandrare är en folkgrupp som visar sig vara underrepresenterad gällande utövandet av svenskt friluftsliv. LÄS MER

  2. 2. Hållbara offentliga uterum : En studie om multifunktionsmoduler för Helsingborg drivna av Öresundskraft.

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildning

    Författare :Julia John; [2018]
    Nyckelord :the public space; environmental quality goals; biogas; barbecue; det offentliga rummet; miljökvalitetsmål; biogas; grillning;

    Sammanfattning : Studien utfördes på uppdrag av Öresundskraft och handlar om nya offentliga biogasdrivna multifunktionsmoduler som kommer att placeras i Helsingborgs nya stadsdelar i H+ området. Arbetet utfördes delvis i Helsingborg där en enkät fördelades inom stadsdelarna som omfattar H+ området. LÄS MER

  3. 3. Den byggda utemiljön för flerbostadshus : Fallstudie av Mimers områden Timmerkojan, Tujan och Cedern i Västerås

    M1-uppsats, Mälardalens högskola/Akademin för ekonomi, samhälle och teknik

    Författare :Fredrik Brandt; [2016]
    Nyckelord :multifamily house; outdoor environment; courtyard; planning; apartment yard; public seating; samhällsbyggnad; flerbostadshus; bostadsgård; uteplats; Västerås;

    Sammanfattning : Den gemensamma utemiljön är viktig för de boende i flerbostadshus, framförallt för de som inte har egna privata uteplatser i bostaden. Utemiljön måste dock utformas så att den ger så många önskvärda funktioner som möjligt till den stora heterogena skaran boende som kommer att bo här under husets livstid. LÄS MER

  4. 4. Mutagena ämnen i kött och fisk efter tillagning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Amanda Backlund; [2013]
    Nyckelord :mutagen; carcinogen; cancer; kött; fisk; nitrosaminer; heterocykliska aminer; polycykliska aromatiska kolväten;

    Sammanfattning : Mutagena ämnen i livsmedel kan vara en riskfaktor till tumörutveckling hos människor. Studier har gjorts på ett flertal kött- och fiskprodukter där mängden av nitrosaminer, heterocykliska aminer samt polycykliska aromatiska kolväten har studerats efter olika tillagningsmetoder. LÄS MER

  5. 5. En komparativt språklig studie av texter om grillning från 1955 och 2005

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för svenska, danska och isländska, tolkning i offentlig sektor och översättning

    Författare :Elin Lindqvist; [2010]
    Nyckelord :kokböcker; grillning; textlingvistik; Languages and Literatures;

    Sammanfattning : .... LÄS MER