Avancerad sökning

Hittade 3 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Naturlig färgning : En studie om hur vi kan färga textiler med produkter från hushållet

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Konstfack/IBIS - Institutionen för bild- och slöjdpedagogik

    Författare :Amanda Rosquist; [2020]
    Nyckelord :Naturlig färgning; växtfärgning; sociokulturellt perspektiv; slöjd;

    Sammanfattning : Syftet är att studera hur olika material i hushållet kan ge infärgning av textila material samt textilernas tvättbarhet. Resultatet av studien är utifrån insamlad empiri diskutera kunskap om naturlig färgning och även hur det kan användas samt läras ut i skolslöjden. LÄS MER

  2. 2. Effekten av plantarrangemang på skörd av gul lök (Allium cepa)

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvård

    Författare :Johan Fält Gustavsson; [2019-04-15]
    Nyckelord :Onion; Allium cepa; plant arrangement; yield; gul lök; odling; avkastning;

    Sammanfattning : The farmer Jean-Martin Fortier’s biointensive growing system is according to himself a growing system that is going to give equivalent to, or even more yield then the Swedish standard recommendation. When it comes to onions, Fortier claims that only by changing the plant arrangement, while keeping the plant densities the same for both systems the biointensive growing system is going to generate a higher yield with more onions meeting the commercial standard for ware onions. LÄS MER

  3. 3. Fysiologiska effekter av lök : nyttiga eller toxiska?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Lisa Ekström; [2015]
    Nyckelord :lök; antimikrobiell; antioxidativ; hemolys; cytotoxisk; hund; lantbruksdjur; onion; antimicrobial; antioxidative; hemolysis; cytotoxic; dog; farm animals;

    Sammanfattning : Lökarterna som tas upp i denna litteraturstudie är främst gul lök (Allium cepa) och vitlök (Allium sativum), men också dagglök (Allium flavum). Syftet är att ta reda på hur farliga ämnena i lök är, om de negativa effekterna överväger de positiva, hur djurslagsskillnader ter sig, om det spelar någon roll hur löken är tillagad och vilka symptomen på lökförgiftning är. LÄS MER