Sökning: "gut"
Visar resultat 6 - 10 av 302 uppsatser innehållade ordet gut.
6. Anonymiserad rekrytering : Rätt väg att gå, eller ett spel för galleriet?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för management (MAN)Sammanfattning : Purpose: The purpose of the study is to chart practitioners' views of an anonymous recruitment. Method: To study our chosen phenomenon of anonymous recruitment, a case study has been employed to focus on a specific phenomenon, which we have approached through unstructured interviews. LÄS MER
7. Predicting Gastrointestinal Adverse Events in Dogs Treated with Chemotherapeutic Medication
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Despite significant advances in the treatment of cancer in canine patients, gastrointestinal toxicity still remains a relatively common finding after chemotherapeutic treatment. These adverse events may cause a fundamental reduction in the patient’s quality of life. LÄS MER
8. Sjuksköterskors erfarenheter av att bedöma suicidrisk inom psykiatrisk vård - Livräddande arbete utan flytväst på stormiga hav : En metasyntes
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Högskolan Väst/Institutionen för hälsovetenskapSammanfattning : Bakgrund: Suicid är en självdestruktiv handling som leder till döden och är oftast en konsekvens av ett ohanterbart lidande. Bedömning av suicidrisk utgör en betydande del av den psykiatriska omvårdnaden som både ställer krav och är en stor stressfaktor för sjuksköterskan. LÄS MER
9. The Impact of Oat and Fruit Consumption on Short-Chain Fatty Acid Production
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This study explored the importance of short-chain fatty acids (SCFAs) in maintaining gut health and how different diets affect their levels. Blood plasma and serum samples from mice subjected to two intervention studies on oats and fruits were analysed to determine SCFA concentrations. LÄS MER
10. God hjärnhälsa börjar i magen! : Litteraturöversikt av kostens effekt och olika livsmedels påverkan på hjärnhälsa hos friska vuxna individer i åldern 50 år och uppåt
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknikSammanfattning : Bakgrund: Tidigare studier visar på att en hälsosam kost kan kopplas till kognitiv funktion, såsom minne och andra mentala funktioner i hjärnan. Människan behöver regelbundet intag av näringsämnen och vid ett balanserat intag av kolhydrater, fett och protein kan hjärnan och kroppen uppnå optimal funktion. LÄS MER