Sökning: "gymnasieelever och kost"

Visar resultat 1 - 5 av 30 uppsatser innehållade orden gymnasieelever och kost.

  1. 1. Hälsoundervisningen i gymnasieskolan : Uppfattningar av hälsoundervisningen i ämnetidrott och hälsa på gymnasiet

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Pedagogiska institutionen

    Författare :Willy Bergström; Oliver Höber; [2022]
    Nyckelord :Fysisk hälsa; gymnasieelever; idrott och hälsa; kost; psykisk hälsa;

    Sammanfattning : Syftet med det här examensarbetet var att undersöka gymnasieelevers uppfattningar om hälsoundervisning i idrott och hälsa samt hur de anser att undervisningen skulle kunna utvecklas på ett lärofrämjande sätt. För att besvara syftet valdes en kvalitativ metod i form av elevintervjuer. LÄS MER

  2. 2. Gymnasieelevers munhygienvanor samt konsumtion av sötsaker och snacks vid distansundervisning : Effekter av covid-19

    Kandidat-uppsats, Jönköping University/HHJ, Avd. för odontologi och oral hälsovetenskap

    Författare :Emma Frisk; Amanda Hörnstein; [2022]
    Nyckelord :Gender; Online teaching; Oral health; Pandemic; Unhealthy diet; Kön; Nätbaserad undervisning; Ohälsosam kost; Oral hälsa; Pandemi;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet var att jämföra gymnasieelevers munhygienvanor samt konsumtion av sötsaker och snacks, före respektive under distansundervisning, till följd av covid-19-pandemin. Med två frågeställningar, vilka syftade till att jämföra kvinnor och män. LÄS MER

  3. 3. BIDRAR HEM-OCH KONSUMENTKUNSKAP TILL ÖKAD HÄLSA? : Elevers tankar kring undervisningen

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Umeå universitet/Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap

    Författare :Annika Stunke; [2021]
    Nyckelord :Hem- och konsumentkunskap; hälsa; kost; matvanor och hälsorisk;

    Sammanfattning : Folkhälsoproblematiken i Sverige ökar och kosten har en stor betydelse för hälsan. Det är viktigt att ungdomar får kunskaper om vilka livsmedelsval som främjar deras hälsa. Politiker anser att skolan är ett viktigt verktyg i folkhälsoarbetet och att ämnet hem- och konsumentkunskap har ett stort ansvar i att förmedla bra kostvanor. LÄS MER

  4. 4. Skolmåltider på sociala medier?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Anna Röding; Marina Sokolina; [2020-02-13]
    Nyckelord :Gymnasieelever; Skolmåltider; Sociala medier; Kommunikation; Integrerad;

    Sammanfattning : Skollunchen kan var en av de viktigaste måltider för en elev, dock är det flera som väljer att inte äta i skolrestaurangen på grund av olika anledningar. Tidigare studier påpekar att eleven vill kunna påverka och vara delaktiga i måltidsskapandet men att de får ingen möjlighet till att delta. LÄS MER

  5. 5. Varför äter ungdomar så lite frukt?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Rebecca Lundh; Isabella Vesala; [2019-08-12]
    Nyckelord :Attityder; Beteenden; Frukt; Fruktintag; Gymnasieelever; Hälsofrämjande; Theory of Planned Behaviour; Tillgänglighet;

    Sammanfattning : Ungdomar i Sverige äter för lite frukt och endast en tiondel av alla gymnasieelever kommer upp i frukt- och grönsaksrekommendationen om 500 gram per dag. Medan intaget av grönsaker bland ungdomar ökat något de senaste åren så gäller det inte för fruktintaget. LÄS MER