Sökning: "hälsokontrollen"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet hälsokontrollen.
1. Hälsokontroller och beteendeförändring hos byggarbetare : en intervjustudie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för arbets- och folkhälsovetenskapSammanfattning : Förekomsten av ohälsa är mer vanligt i byggarbetabranschen än i andra branscher, p.g.a. arbetsolyckor och övriga förhållanden i arbetet. LÄS MER
2. Local poultry production in rural Zambia and the effect of light on poultry performance
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Zambia is a country in Southern Africa where poverty is widespread and the traditional keeping of local poultry therefore plays a crucial role in improving nutrition. Meat and eggs from poultry are important sources of protein but also of income. Improving the poultry production is thereby a method to fight poverty. LÄS MER
3. Föräldrars upplevelse av ett samtal om kost på barnavårdscentralen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Bakgrund: I Skaraborg hålls sedan 2005 ett standardiserat samtal om kost och fysisk aktivitet på 1,5- och 3-års- hälsokontrollen på barnavårdscentralerna (BVC). Samtalet hålls för att förebygga övervikt och fetma hos barnet. LÄS MER
4. Att vägas och mätas. En pilotstudie kring ungdomars beskrivning av deras upplevelser av att vägas och i årskurs åtta
Magister-uppsats,Sammanfattning : INTRODUKTION: Det finns studier som beskriver ungdomars upplevelser av skolhälsovård, hälsosamtal och ungdomars syn på hälsa och ohälsa men det saknas studier kring hur ungdomar upplever hälsokontrollens praktiska moment vägning och mätning. För att optimera bemötandet av eleverna inom skolhälsovården är kunskaper om deras upplevelser av stor betydelse. LÄS MER
5. Hälsoundersökning: Utfallet av en extensiv hälsoundersökning
L3-uppsats,Sammanfattning : Bakgrund: Nyttan och ändamålsenligheten med hälsoundersökningar har kritiserats från flera håll. Det är visat att människor med riskbeteende avseende livsstilsfaktorer såsom exempelvis låg fysisk aktivitet, tobak/alkohol, övervikt och dåliga matvanor löper mycket högre risk att dö i hjärt-kärlsjukdom. LÄS MER