Sökning: "hållbar köttkonsumtion"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden hållbar köttkonsumtion.

  1. 1. Hållbar köttkonsumtion

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Moa Persson; [2018-08-10]
    Nyckelord :maskulinitet; hållbar köttkonsumtion; vegetariskt; genus;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram Hälsopromotion, kostvetenskapVt 2018Handledare: Agneta SjöbergExaminator: Daniel Arvidsson.... LÄS MER

  2. 2. Vegotrendens drivkrafter och utmaningar: En intervjustudie om vegetarianismens utveckling i Sverige

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Kultur och samhälle

    Författare :Nikolina Petrovic; [2018]
    Nyckelord :köttkonsumtion; hållbar utveckling; miljöpåverkan; medvetenhet; hälsa; etik; karnist; vegetarian; vegan;

    Sammanfattning : Hittills har forskning visat att köttkonsumtionen växer och den har beräknats att fortsätta öka i världen trots att man börjat bli medveten om de negativa konsekvenser köttproduktionen och konsumtionen medför. Nu har för första gången på 30 år köttkonsumtionen i Sverige minskat. LÄS MER

  3. 3. One need not have been a lion to understand meat consumption : En surveyundersökning om svenskars miljövärderingar och konsumtionsbeteende av kött

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för samhällsstudier (SS); Linnéuniversitetet/Institutionen för samhällsstudier (SS)

    Författare :Anton Joelson; Anders Elgtberg; [2018]
    Nyckelord :Köttkonsumtion; konsumtionsbeteende; miljövärdering; hållbar miljöutveckling; Weber;

    Sammanfattning : Indications show that the Swedish population is getting more aware of the environmental impact high meat consumption has. At the same time, the meat consumption in Sweden is breaking all previous records, and crossing the line for environmental sustainability by far. LÄS MER

  4. 4. Fläska på eller skära ned? : - om några högstadieelevers tankar kring etik, hållbarhet och köttkonsumtion

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

    Författare :Jonatan Thalén; [2018]
    Nyckelord :hem- och konsumentkunskap; dilemman; undervisning;

    Sammanfattning : Denna studie har syftat till att ta reda på hur högstadieelever tänker kring en eventuell neddragning av sin köttkonsumtion samt om de upplever att de blir utmanade i skolämnet hem- och konsumentkunskap att göra så. Tre semistrukturerade intervjuer med totalt sju elever har gjorts vartefter det inspelade materialet transkriberats, analyserats och sedan strukturerats i teman. LÄS MER

  5. 5. Ingen ko på isen? – en rättsekonomisk analys av dagens köttkonsumtion

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Juridiska institutionen

    Författare :Sara Enerbäck; [2017]
    Nyckelord :köttkonsumtion; nudging; behavioral law and economics; allmän rättslära; rättsekonomi; pigouviansk skatt; hållbarhet; hållbar utveckling; växthuseffekten; växthusgaser; klimatpåverkan; Law and Political Science;

    Sammanfattning : Köttkonsumtionen orsakar utsläpp av växthusgaser som bidrar till den globala uppvärmningen och kan även medföra oönskade hälsoeffekter. I framställningen analyseras hur vi kan nå en samhällsekonomiskt effektiv konsumtionsnivå. LÄS MER