Sökning: "hållbar köttkonsumtion"

Visar resultat 16 - 20 av 23 uppsatser innehållade orden hållbar köttkonsumtion.

  1. 16. Självkvantifiering för minskad miljöpåverkan : Ett försök att minska köttkonsumtion genom återkoppling

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för datavetenskap och kommunikation (CSC)

    Författare :Victor Gustafsson; Lukas Lindahl; [2016]
    Nyckelord : Quantified self Behaviour change Social comparison Sustainability Meat consumption ; Självkvantifiering Beteendeförändring Social jämförelse Hållbarhet Köttkonsumtion ;

    Sammanfattning : Användningen av självkvantifieringsapplikationer är utbredd, men dess utförande långt från fulländat. Den användning som förekommer är nästintill uteslutande koncentrerad till självförbättring. LÄS MER

  2. 17. Konsumtionsbeteende : unga vuxnas syn på köttkonsumtion och relationen till hållbarhet

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Johanna Hammarstrand; Pierre Karlsson; Dennis Ly; [2016]
    Nyckelord :meat consumption; sustainability; Theory of planned behaviour; environment; young adults; köttkonsumtion; hållbar utveckling; Teorin om Planerat Beteende; miljö; unga vuxna.;

    Sammanfattning : Den genomsnittliga konsumtionen per person har tredubblats de senaste 50 åren (IGES, 2010). Forskarna menar att det kan bero på att marknadsföringen visar ett konstant meddelande som förmedlar ”desto mer du konsumerar, desto mer attraktiv och lyckligare kommer du bli. LÄS MER

  3. 18. Det manliga köttet: Om köttets roll i skapandet av maskuliniteter, och den svenska hållbarhetsdiskursens genus(o)medvetenhet rörande ekologiskt hållbar köttkonsumtion

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för globala studier

    Författare :Jessica Nilsson; [2014-07-24]
    Nyckelord :masculinities; meat; power; ecological sustainability;

    Sammanfattning : Several studies indicate that Swedish men consume more meat than women, more frequently appear in advertisements for meat and more often than women handle the grilling of meat. Production of meat is one of the largest contributors to greenhouse-gas emissions and thereby poses a challenge for ecological sustainability. LÄS MER

  4. 19. Hållbar utveckling och CSR inom foderindustrin för hund och katt : Med fokus på det ekologiska perspektivet

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik

    Författare :Johanna Pierre; [2014]
    Nyckelord :Depletion of fish stocks; Coperate responsibility; Climate change; Ecological footprint; Ecological Paw Print; Planetary Boundaries; Företagsansvar; Utfiskning; Klimatförändringar; Ekologiskt fotavtryck; Ekologiskt tassavtryck; Planetens gränser;

    Sammanfattning : Pets like dogs and cats have a considerable importance for humans and research demonstrate a variety of positive economic and social effects in society due to our pet companions. The presences of pets are increasing on a global scale with correlation to economic development in low- and middle income countries. LÄS MER

  5. 20. Hållbar köttproduktion och köttkonsumtion i Dalarna

    Master-uppsats, Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Erika Näslund; [2013]
    Nyckelord :Sustainable development; meat consumption; meat production; public procurement; Dalarna; Hållbar utveckling; köttproduktion; köttkonsumtion; offentlig upphandling; Dalarna;

    Sammanfattning : The release of green house gases and the environmental impacts humans have on the environment are huge and might cause irreversible changes to our earth. Meat is considered to have large impacts on the environment, especially beef meat and therefore there have lately been considerable discussions on the sustainable level of meat consumption and production. LÄS MER