Sökning: "hållbar konsumtion och produktion"
Visar resultat 1 - 5 av 134 uppsatser innehållade orden hållbar konsumtion och produktion.
1. Har miljöfaktorer betydelse när konsumenter väljer livsmedel? En kvantitativ studie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Livsmedelsval som människor gör påverkar både hälsan och miljön. FN:s klimatpanel har fastställt att de globala utsläppen behöver minska med nästan 50% fram till 2030. Det krävs att konsumenter reflekterar över sina livsmedelsval för att samhället ska uppnå en mer hållbar konsumtion och produktion. LÄS MER
2. Skogens produkter och dess rykte : konsumenters attityder till förnybara engångsartiklar och dess industriella sektor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Forest EconomicsSammanfattning : Klimatförändringarna och hållbarhetsfrågan kopplat till skogsnäringen har gett upphov till en del av skogsdebatten, där mål kring bioekonomi ligger i konflikt med att avsätta mer skog till förmån för biologisk mångfald. Förnybara produkter tillverkade av skoglig råvara har en roll i denna debatt, och är idag ett kontroversiellt ämne. LÄS MER
3. Effects of recirculating water treatment sludge
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : Drinking water is crucial in our everyday life. As with many other processes, it is important to produce water of drinking quality in a sustainable manner. This can occur by e.g. LÄS MER
4. Automatiserade sorteringsprocesser för textilavfall : En studie av återvinningseffektivitet och resursflöden
Kandidat-uppsats, KTH/ProduktionsutvecklingSammanfattning : Textilkonsumtion i världen har ökat drastiskt under de senaste decennierna, vilket också syns i övergången till att fast fashion nu dominerar textilindustrin. Även i Sverige har konsumtionen ökat, vilket bidrar till att textilindustrin skapar allvarliga följder för miljön. LÄS MER
5. Jordnära : För möjligheten till odling utan plastförpackningar
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)Sammanfattning : I samband med coronapandemin har intresset för odling ökat i Sverige. Odling har många positiva aspekter som produktion av livsmedel, ökat psykiskt välbefinnande, ökat biologisk mångfald samt att det kan skapa gemenskap. För att odla och plantera hemma kan jord köpas i påsar i många butiker. LÄS MER