Sökning: "hållbar livsmedelskedja"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden hållbar livsmedelskedja.

  1. 1. SVERIGES MEST HÅLLBARA LIVSMEDELSKEDJA - JA TACK! - En jämförande kritisk retorikanalys av hur Coop och Lidl kommunicerar sitt miljöfokuserade CSR-arbete

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för journalistik, medier och kommunikation

    Författare :Lisa Eklöf; Elin Eriksson; [2021-07-01]
    Nyckelord :Hållbarhet; CSR; legitimitet; varumärke; Coop; Lidl;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna uppsats är att analysera och jämföra livsmedelskedjorna Coop och Lidls retorik kopplat till miljöfokuserad CSR-kommunikation som används på de egna webbplatserna och det sociala mediet Instagram. Teori: Corporate Social Responsibility, varumärkeskommunikation, retorik, legitimitet Metod: Kritisk retorikanalys Material: Texter om hållbarhet och miljö på hemsidorna och fyra inlägg från respektive företagens nationella Instagramkonto. LÄS MER

  2. 2. Svinn av grönsaker i primärproduktionen : En inblick hos fyra jordbrukare i Gävleborgs län med kopplingar till påverkande kosmetiska preferenser

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Miljövetenskap

    Författare :Henrietta Nygren; Kristin Unefäldt; [2020]
    Nyckelord :food waste; primary production; cosmetic preferences; quality demands; produktionssvinn; primärproduktion; kosmetiska preferenser; kvalitetskrav;

    Sammanfattning : This study provides an insight into the food waste in primary production of vegetables with links to the influencing cosmetic preferences from the consumer level. To study farmers, a qualitative approach has been chosen and a quantitative approach has been taken for the consumer. LÄS MER

  3. 3. Brödsvinn i livsmedelskedjan : En studie om matsvinn med fokus på butiksledet

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Christian Sorte; Simon Holmström; [2020]
    Nyckelord :Food chain; Bake-off bread; Waste; Livsmedelskedja; Bake-off bröd; Svinn;

    Sammanfattning : Detta är en rapport om svinn av bake-off bröd i butiksledet i Sverige och hur det kan begrän- sas. Vald metod består av två delar. Den första delen är en litteraturstudie om matsvinn. Den andra delen består av intervjuer med en chef på utvald livsmedelsbutik angående svinn av bröd. LÄS MER

  4. 4. Hur kan livsmedelsbutiker påverka matsvinnet? : En kvalitativ studie om returlogistik inom svensk dagligvaruhandel

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Alexandra Sjögren; Rebecka Sundberg; [2018]
    Nyckelord :Returlogistik; hållbar livsmedelskedja; matsvinn; dagligvaruhandel; livsmedelsbutiker;

    Sammanfattning : Varje år slängs eller försvinner en tredjedel av all mat som produceras för konsumtion i världen, vilket medför stora belastningar på miljön där klimatförändringar, försurning av mark och exploatering av naturresurser är ett bidragande resultat. Detta medför även onödiga kostnader för samtliga aktörer i livsmedelskedjan, eftersom livsmedel som hade kunnat säljas och konsumeras nu har producerats förgäves. LÄS MER

  5. 5. Implementeringsprocessen för en hållbar livsmedelsförsörjning : - En kvalitativ studie av Jönköpings och Örebro läns regionala livsmedelsstrategier

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Miljövetenskap

    Författare :Linda-Marie Brändström; [2018]
    Nyckelord :Food strategy; implementing process; national; regional; cooperation; Livsmedelsstrategi; implementeringsprocess; nationell; regional; samverkan;

    Sammanfattning : In 2017 the Swedish government established a national food strategy “A National Food Strategy for Sweden -more jobs and sustainable growth throuout the country” which aims to achieve a long-termed sustainable and competitive food chain. The purpose of the strategy is to serve as a platform for which the Swedish politics is to form the food industry to the year 2030. LÄS MER