Sökning: "hållbar måltid"

Visar resultat 6 - 10 av 10 uppsatser innehållade orden hållbar måltid.

  1. 6. Aktivitetsmöjligheter för ensamkommande barn och ungdomar bosatta på HVB-hem

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Hållbar vardag och hälsa i ett livsperspektiv

    Författare :Rebecka Kjellberg; Terese Sjödahl; [2017]
    Nyckelord :Aktivitet; Arbetsterapi; Ensamkommande barn och ungdomar; Flyktingbarn; HVB-hem; Integration; Medicine and Health Sciences;

    Sammanfattning : Aktivitetsförlust är vanligt som ensamkommande barn och ungdom. Dagliga aktiviteter och vardagsstruktur främjar välmående i den nya livssituationen. Syfte: Syftet med studien är att kartlägga och undersöka personalens erfarenheter kring aktivitet för ensamkommande barn och ungdomar som är bosatta på HVB-hem. Metod: Mixad metod användes. LÄS MER

  2. 7. Håll mig : En serie keramik för ensamätande

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för design (DE)

    Författare :Emma Hansson; [2015]
    Nyckelord :ceramics; crafts; slow design; meal; sustainable development; Keramik; konsthantverk; slow design; måltid; hållbar utveckling;

    Sammanfattning :   I mötet mellan händer och lera har en serie skålar i stengods tagit form som är riktade till den som yrkar ensamätandet. Arbetet är en strävan efter att ta fram emotionellt hållbara produkter där funktion kombinerats med interaktion för att utmana ätandet och ge en annorlunda matupplevelse. LÄS MER

  3. 8. Matsvinn på sjukhus

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Nana Holmqvist; Tove Strömqvist; [2014-06-25]
    Nyckelord :Hållbar utveckling; matsvinn; Måltidspusslet; sjukhus;

    Sammanfattning : Matsvinn förekommer i hela livsmedelssystemet och har en negativ påverkan på både miljö och samhällsekonomi. Miljökostnaden för varje kilo matsvinn blir högre ju mer förädlad varan är. Denna studie har utförts på uppdrag av Regionservice Måltid inom Västra Götalandsregionen. LÄS MER

  4. 9. Hur ska en köttfärssås smaka? : Klimatpåverkan, sensoriska egenskaper och hälsoaspekter ur ett måltidsekologiskt perspektiv

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Maj Östberg Rundqvist; [2013]
    Nyckelord :hållbar måltid; koldioxidekvivalenter; nötkött;

    Sammanfattning : Inledning: Olika typer av kött har olika stor påverkan på klimatet. Kött från idisslare anses ha högst klimatpåverkan eftersom deras metabolism ger upphov till metangas, samtidigt som idisslare har stort värde som vårdare av det svenska landskapet med öppna marker och biologisk mångfald. LÄS MER

  5. 10. måltid och ätande : en studie om hur det presenteras hos individer och i tidsskrifter

    Kandidat-uppsats, Akademin för hållbar samhälls- och teknikutveckling

    Författare :Malin Göransson; Frida Ärlemalm; [2010]
    Nyckelord :måltid; ätande Identitet. Sociala konstruktioner. Senmodernitet. Tolkningsrepertoar. Subjektsposition;

    Sammanfattning : Abstract Den här uppsatsen är en socialpsykologisk undersökning som ansluter sig till den social konstruktionistiska traditionen. Syftet är att undersöka vilka konstruktioner av måltiden och ätandet som individer och tidskrifter sluter sig till. LÄS MER