Sökning: "hållbar måltid"
Visar resultat 6 - 10 av 10 uppsatser innehållade orden hållbar måltid.
6. Aktivitetsmöjligheter för ensamkommande barn och ungdomar bosatta på HVB-hem
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Hållbar vardag och hälsa i ett livsperspektivSammanfattning : Aktivitetsförlust är vanligt som ensamkommande barn och ungdom. Dagliga aktiviteter och vardagsstruktur främjar välmående i den nya livssituationen. Syfte: Syftet med studien är att kartlägga och undersöka personalens erfarenheter kring aktivitet för ensamkommande barn och ungdomar som är bosatta på HVB-hem. Metod: Mixad metod användes. LÄS MER
7. Håll mig : En serie keramik för ensamätande
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för design (DE)Sammanfattning : I mötet mellan händer och lera har en serie skålar i stengods tagit form som är riktade till den som yrkar ensamätandet. Arbetet är en strävan efter att ta fram emotionellt hållbara produkter där funktion kombinerats med interaktion för att utmana ätandet och ge en annorlunda matupplevelse. LÄS MER
8. Matsvinn på sjukhus
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Matsvinn förekommer i hela livsmedelssystemet och har en negativ påverkan på både miljö och samhällsekonomi. Miljökostnaden för varje kilo matsvinn blir högre ju mer förädlad varan är. Denna studie har utförts på uppdrag av Regionservice Måltid inom Västra Götalandsregionen. LÄS MER
9. Hur ska en köttfärssås smaka? : Klimatpåverkan, sensoriska egenskaper och hälsoaspekter ur ett måltidsekologiskt perspektiv
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : Inledning: Olika typer av kött har olika stor påverkan på klimatet. Kött från idisslare anses ha högst klimatpåverkan eftersom deras metabolism ger upphov till metangas, samtidigt som idisslare har stort värde som vårdare av det svenska landskapet med öppna marker och biologisk mångfald. LÄS MER
10. måltid och ätande : en studie om hur det presenteras hos individer och i tidsskrifter
Kandidat-uppsats, Akademin för hållbar samhälls- och teknikutvecklingSammanfattning : Abstract Den här uppsatsen är en socialpsykologisk undersökning som ansluter sig till den social konstruktionistiska traditionen. Syftet är att undersöka vilka konstruktioner av måltiden och ätandet som individer och tidskrifter sluter sig till. LÄS MER