Sökning: "hållbar matkonsumtion"

Visar resultat 21 - 25 av 28 uppsatser innehållade orden hållbar matkonsumtion.

  1. 21. Restaurangers förhållningssätt till hållbar matkonsumtion : En studie av restauranger på KTH campus med tonvikt på animaliska livsmedel

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell ekologi

    Författare :Elin Axelsson; Mikaela Jennerot; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Dagens livsmedelproduktion står för uppemot 30 % av världens totala växthusgasutsläpp. Den grad av klimatpåfrestning ett livsmedel har beror på olika faktorer som t ex produktionsmetod och transport, där tidigare forskning visat på att animaliska produkter är de livsmedel som har störst klimatavtryck. LÄS MER

  2. 22. Den veganska praktikens utmaningar - En kvalitativ studie om vilka olika strategier veganer tillämpar för att hantera utmaningar i matlandskapet

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Louise Linnanheimo; Hanna Lundgren; [2017]
    Nyckelord :hållbar konsumtion; etisk konsumtion; veganism; praktikteori; matlandskap; Social Sciences;

    Sammanfattning : Dagens matkonsumtion är inte hållbar. Den främsta anledningen till det är den oändliga mängd animaliska produkter som konsumeras. För att dagens samhälle ska utvecklas mot en mer hållbar konsumtion krävs en förändring av människans matvanor, alltså ett dietskrifte från animaliska produkter till växtbaserade dieter. LÄS MER

  3. 23. Hållbar köttkonsumtion - För miljö och hälsa

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Michaela Eklund; Hanna Wirtberg; [2016-08-16]
    Nyckelord :Hållbar köttkonsumtion; hälsa; miljöbelastning; växthusgaser;

    Sammanfattning : Vi som hälsoutvecklare strävar efter en välmående befolkning men samtidigt vill vi ha en miljö som är välmående genom en hållbar matkonsumtion. Syftet med studien är att belysa studenters köttkonsumtion och vilka faktorer som påverkar deras livsmedelsval samt om det finns en vilja att förändra konsumtionen för miljöns och hälsans skull. LÄS MER

  4. 24. Hållbar matkonsumtion inom skolmåltider

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emilia Meurling; Danijela Petrovic; [2016-08-16]
    Nyckelord :hållbarhet; hälsa; miljö; måltidsansvariga; skolmåltider;

    Sammanfattning : Världsbefolkningen ökar varje år vilket medför en ökad matkonsumtion. För stor produktion och konsumtion samt oaktsam livsmedelshantering belastar jordens resurser. Det är inte självklart att det alltid kommer finnas tillräckligt med livsmedel, i många delar av världen råder det brist redan idag. LÄS MER

  5. 25. Klimatsmarta Stockholmare : En granskning av Stockholms stads klimatarbete utifrån ekologisk modernisering och ecological citizenship

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell ekologi

    Författare :Ulrika Gustafsson; Magnus Simonsson; [2016]
    Nyckelord :ecological citizenship; ecological modernization; food consumption; transport; Stockholm; sustainable development; ecological citizenship; ekologisk modernisering; matkonsumtion; transport; Stockholm; hållbar utveckling;

    Sammanfattning : I denna rapport undersöks på vilka sätt Stockholms stad försöker minska invånarnas klimatpåverkan när det gäller konsumtion av mat och transporter. Med utgångspunkt i teorierna om ekologisk modernisering (EM) och ecological citizenship (EC) studeras Stockholms stads dokument och planer för klimatarbete. LÄS MER