Sökning: "hållbar restaurang"

Visar resultat 1 - 5 av 40 uppsatser innehållade orden hållbar restaurang.

  1. 1. Renovering av 1880-tals ladugård på Gotland : En studie i hållbar förädling av ett kulturarv

    Kandidat-uppsats, KTH/Byggteknik och design

    Författare :Dennis Forsman; Wilhelm Sjöberg; [2023]
    Nyckelord :Ekologisk hållbarhet; kulturarv; Gotland; förädla; renovering; byggtekniker;

    Sammanfattning : På den svenska landsbygden finns ett kulturarv av äldre byggnader och strukturer att förvaltasamtidigt som samhället är mitt i en omställning för att möta klimatmålen. Att nyttja redanbefintliga byggnader och strukturer kan vara ett hållbart nyttjande av resurser och enminimerad miljöpåverkan i samspel med att kulturen vårdas, till skillnad från nybyggnation. LÄS MER

  2. 2. Energikartläggning av Härnösands simhall

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Josefin Kihlberg; [2023]
    Nyckelord :Energikartläggning; badhus; energieffektivisering;

    Sammanfattning : Simhallar är en byggnadstyp med stor energianvändning. Härnösands simhall har en månatlig elenergianvändning på 100 000 kWh, vilket motsvarar fyra normalvillors årsanvändning. Arbetets syfte är att beräkna var energin används och se vilka energieffektiviseringsmöjligheter det finns för att minska användningen. LÄS MER

  3. 3. Destination Gö

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljö

    Författare :Elin Persson; [2023]
    Nyckelord :Arkitektur; Destinationsprojekt; Turism; Blekinge; Skärgård; Arts and Architecture;

    Sammanfattning : Mitt i naturen i Blekinges skärgård, på kanten mellan skog och hav är mitt destinationsprojekt lokaliserat. Intentionen med arbetet är att visa upp Blekinges kvaliteter, att skapa en plats för återhämtning, kreativt skapande och möten mellan människor. LÄS MER

  4. 4. Matsvinn och design

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Sahar Balcazar; [2023]
    Nyckelord :plast; matsvinn; förpackning;

    Sammanfattning : All produktion av mat orsakar växthusutsläpp, därför är det väsentligt att de livsmedel som inhandlas också konsumeras (Jordbruksverket, 2021). Livsmedelskonsumtion behöver vara hållbar utifrån en ekonomisk, social och miljömässig aspekt. LÄS MER

  5. 5. NTK:Vågen

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Sofya Semenova; [2023]
    Nyckelord :Folkets hus; Nynäshamn; Sport; Möte; Rörelse;

    Sammanfattning : Välkommen till NTK : Vågen - projekterad för år 2100 när Nynäshamn har uppnått en i stort sätt helt fossil fri innerstad. För att förhindra översvämningar till följd av stigande havsnivåer har staden investerat i en skyddande våtlandspark längst kusterna. Staden fortsätter att breda ut sig och behöver därför nya mötespunkter. LÄS MER