Sökning: "hållbar utveckling köttproduktion"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden hållbar utveckling köttproduktion.
1. Utvärdering av beräkningsverktyg för klimatpåverkan från mjölk- och nötköttsproduktion
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : Jordbruket är en sektor som står för en stor del av vår klimatpåverkan där animalieproduktionen bidrar med ungefär 15 %, främst från idisslare. För att minska klimatpåverkan kan klimatberäkningar utföras för att hitta möjligheter till förbättring. Dessa beräkningar är komplexa med stora osäkerheter. LÄS MER
2. Ekologisk hållbar utveckling som begrepp i förskolan : En studie som med hjälp av intervjuer och kritisk diskursanalys undersöker hur ospecifika formuleringar i läroplanen gör att samhällsdiskurser påverkar pedagogers förmedlande av begreppets innebörd
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Stockholms universitet/Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionenSammanfattning : The purpose of the following study is to review how the term sustainable development is interpreted and practiced in Swedish pre-schools, focusing on meat production and meat consumtion as one of the biggest reasons for climate change. The study uses interviews with pre-school pedagogues as well as critical discourse analysis as method and theoretical approach. LÄS MER
3. Bä, bä vita lamm har du någon ull? : En utforskande process av en outnyttjad svensk materialtillgång
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Design och formgivningSammanfattning : Bä, bä vita lamm har du någon ull?- Ja, ja kära barn har, jag har säcken full! Denna text ur den kända barnvisan känner de flesta av oss igen, dock beskriver den ett stort problem vi har i Sverige idag.Nämligen att det kastas, bränns upp eller grävs ned mer än 600 ton ull per år. LÄS MER
4. Hållbar köttproduktion och köttkonsumtion i Dalarna
Master-uppsats, Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : The release of green house gases and the environmental impacts humans have on the environment are huge and might cause irreversible changes to our earth. Meat is considered to have large impacts on the environment, especially beef meat and therefore there have lately been considerable discussions on the sustainable level of meat consumption and production. LÄS MER
5. Analysing climate effect of agriculture and forestry in southern Sweden at Högestad & Christinehof Estate
Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskapSammanfattning : The Intergovernmental Panel of Climate Change (IPCC) estimates global warming caused by anthropogenic emissions of greenhouse gases (GHG) to 1.1-6.4 º C in the year 2100. Agriculture is the source of 10-12 % of the global GHG emissions. LÄS MER