Sökning: "hållbara livsmedelssystem"

Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade orden hållbara livsmedelssystem.

  1. 1. ”Allting handlar ju om förståelse liksom, viljan till förståelse” – Hur jordbrukare upplever relationen till sina kunder inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för globala studier

    Författare :Beatrix Schützer; [2023-10-12]
    Nyckelord :Jordbrukare; Restauranger; Sociala relationer; Alternativa livsmedelssystem; Hållbara livsmedelsprocesser;

    Sammanfattning : Hållbara konsumtionstrender är idag en omtalad diskurs som riktar fokus på hur livsmedel produceras och kommuniceras från jord till bord. Efterfrågan på hållbara råvaror har ökat i Sverige, inte minst inom restaurangverksamheter. LÄS MER

  2. 2. A catch-22 scenario in the Swedish food system : –A scientific examination of cyprinid fishingand its management possibilities in Sweden

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Peter Andreas Van Berlekom; [2023]
    Nyckelord :Cyprinids; Swedish food supply chain; fisheries management; Complex Adaptive System CAS ;

    Sammanfattning : Cyprinid fish like roach, bream and ide are natural resources in Sweden that were common and consumed in households up to the late 19th century. Due to societal changes during the industrialization cyprinids lost their domestic importance. Today we see an increasing demand for sustainable food sources. LÄS MER

  3. 3. Food preparedness and the protection of agricultural land among municipalities : A case study in Haninge and Heby municipalities

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Freja Handler; [2023]
    Nyckelord :Food preparedness; protection of agricultural land; resilience; municipalities; Livsmedelsberedskap; skydd av jordbruksmark; resiliens; kommuner;

    Sammanfattning : Food provision in times of environmental and social crises has become a hot topic over recent years. The covid-19 pandemic and the Russian war on Ukraine have led to a re-evaluation of Swedish food preparedness. LÄS MER

  4. 4. Perceptions of Swedish Dairy Companies and Their Role in Sustainable Development

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Kimberly Akiko Nakayama; [2023]
    Nyckelord :sustainable development; Swedish dairy industry; sustainability communication; hållbar utveckling; svensk mejeriindustri; hållbarhetskommunikation;

    Sammanfattning : I denna uppsats utforskar författaren hur svenska mejeriföretag uppfattas som hållbara. Både från anställda inom Sverige största mejeriföretags perspektiv och från svenska konsumenters perspektiv. LÄS MER

  5. 5. Att arbeta för en värld som fungerar : en studie om samtalets betydelse för att bygga ett hållbart livsmedelssystem

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Hannes Norr; [2022]
    Nyckelord :samtal; kunskapssyn; epistemologi; hållbarhet;

    Sammanfattning : I uppsatsen undersöks hur odlingsutbildningar utanför den akademiska världen överbryggar förståelsen av varandras filosofiska synsätt och epistemologiska utgångspunkter. Studien undersöker skillnader och likheter mellan odlingsinriktningar, hur formella och informella samarbeten ser ut och redogör för samtalen som pågår mellan representanter för odlingsinriktningarna. LÄS MER