Sökning: "hög fertilitet"
Visar resultat 1 - 5 av 33 uppsatser innehållade orden hög fertilitet.
1. Kunskap om kvinnlig fertilitet i Sverige
Magister-uppsats,Sammanfattning : Bakgrund: Svenskar föder färre barn och senare i livet. Risken med senareläggande av barnafödandet är att det kan bli svårare att bli gravid och att behålla graviditeten, som resultat av detta kan kanske par inte få de barn som önskats. LÄS MER
2. Ovary spheroid formation and quality assessment using two different protocols
Master-uppsats, KTH/ProteinvetenskapSammanfattning : Redan innan födseln fastställs kvinnors fertilitet, som karakteriseras av ett begränsat antal äggblåsor, så kallade folliklar. Beståndet av folliklar minskar naturligt med åldern, samtidigt som kvinnors fertilitet beror på deras steroid- och äggproduktion. LÄS MER
3. Faktorer som påverkar livslängden hos svenska mjölkkor : effekter på metanutsläppen
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Livslängden hos svenska mjölkkor är idag relativt kort då faktorer som en hög rekryteringsprocent, låg fertilitet, sjukdomar och skador, låg mjölkavkastning, hög inkalvningsålder och en önskan om bättre genetiskt material i nästa generations kvigor spelar in. Alla dessa faktorer påverkar i sin tur metanutsläppen då en mjölkko som lever länge och bidrar till besättningen med sin mjölkavkastning har lägre metanutsläpp än en ko som lever kortare tid. LÄS MER
4. Unga kvinnors uppelvelser av att få bröstcancerdiagnos : En litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Jönköping University/HHJ, Avd. för omvårdnadSammanfattning : Bakgrund: Bröstcancer är vanligaste typen av cancer bland kvinnor i världen samt orsakar flest dödsfall av cancerformerna. Drabbas av bröstcancer har väsentlig påverkan på unga kvinnors liv, behandling kräver specifik kompetens gällande sexualitet, fertilitet samt graviditet. LÄS MER
5. Värmestress i sen dräktighet och dess påverkan på mjölkproduktion, fertilitet och hälsa
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Klimatförändringarna resulterar i allt högre omgivningstemperaturer som i framtiden beräknas stiga ytterligare. Detta utgör en risk för livsmedelssektorn eftersom allt fler värmeböljor är beräknade, vilka kan komma att resultera i alltmer värmestress. LÄS MER