Sökning: "haccp livsmedel"
Visar resultat 6 - 10 av 15 uppsatser innehållade orden haccp livsmedel.
6. Food safety in land-based shrimp productions : establishment of a HACCP plan at VegaFish AB
Master-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : The aquaculture industry is on a global scale becoming acutely aware of the demand for increased and intensified production systems to supply people with food fish. Moreover there are requirements for these systems to be more ecologically sound managements. LÄS MER
7. Foder som källa till infektion med salmonella hos djur och människor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Salmonella är en av de vanligaste orsakerna till livsmedelsburna infektioner hos människor. Infektionen sker via en fekal-oral smittväg, i första hand via kontaminerade livsmedel men även via kontakt med smittade djur och människor. LÄS MER
8. Kvalitetssäkring av livsmedelshandeln
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : De stora livsmedelskedjorna ställer krav på sina leverantörer att de ska vara certifierade enligt någon av kvalitetsstandarderna som finns inom livsmedelsbranschen. Standarderna är relaterade till kvalitet, produktsäkerhet och miljö. LÄS MER
9. Rawfood, lågtempererade eller semitillagade livsmedel : orsak till problem med livsmedelssäkerhet på restauranger
Magister-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Background Rawfood och livsmedel tillagade på ett skonsamt sätt vid låga temperaturer har de senaste åren blivit populärt att servera på många restauranger. Dessa nya trender och tillagningssätt skapar nya risker från råvaror som livsmedelsverksamheter och myndigheter måste ta ställning ur i ett livsmedelshygieniskt perspektiv. LÄS MER
10. Implementation of a quality management system in food production
Master-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : The aim of this study was to investigate how the process of implementing a quality management system for food safety was handled in four different food producing companies in Sweden. The aim was also to analyze what difficulties the companies face and the possibilities that arise when certified. LÄS MER