Sökning: "haccp plan"

Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden haccp plan.

  1. 1. Implementation of HACCP plan for blue-mould tofu with focus on microbial hazards

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Agata Sapieja; [2017]
    Nyckelord :HACCP; food safety; foodborne pathogens; tofu; cheese;

    Sammanfattning : There is an increased request for vegan alternatives among consumers. This may depend on several factors, in many cases related to health and ethics. Food safety is very important to achieve in food production and there are several food safety management systems that can be applied to ensure that the food can be considered safe. LÄS MER

  2. 2. Food safety in land-based shrimp productions : establishment of a HACCP plan at VegaFish AB

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Karin Bothén; [2015]
    Nyckelord :HACCP; food safety; biofloc; shrimp; land-based aquaculture;

    Sammanfattning : The aquaculture industry is on a global scale becoming acutely aware of the demand for increased and intensified production systems to supply people with food fish. Moreover there are requirements for these systems to be more ecologically sound managements. LÄS MER

  3. 3. Den dolda smutsen : Vad döljer sig i nystädade hotellrum?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi

    Författare :Patrik Gidmo; Line Hallin; [2011]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Inledning: Det har länge varit viktigt att kartlägga de hygieniska riskerna i ett restaurangkök, men få vet hur det ser ut på hotellrum. Kartläggningar har gjorts på vad gäster först lägger märke till och städningen är en av dem. Frågan är om man kan göra en HACCP-plan, Hazard Analysis and Critical Control Point för hotellrum. LÄS MER

  4. 4. "Hummus original" från Maxo´s Food AB : med eller utan konserveringsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Anna-Maria Hallin; [2010]
    Nyckelord : Hummus original ; kikärtsröra; HACCP; Svampprov; Bakterieprov;

    Sammanfattning : Syftet med examensarbetet var att studera produkten ”Hummus original”, kikärtsröra, frånföretaget Maxo´s Food AB. Önskemål från företaget och konsumenter var att kunna ta bort ettav de båda konserveringsmedlen, E211 och E202, i produkten. LÄS MER

  5. 5. Gårdsslakteri

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Rural Buildings and Animal Husbandry [LBT]

    Författare :Daniel Andersson; Charlotte Malmqvist; [2007]
    Nyckelord :slakterier; gårdsslakterier; livsmedelsproduktion; gårdsslakt; djurvälfärdsfrågor; slaktlokaler;

    Sammanfattning : Eftersom vi har ett eget stort intresse för djurvälfärdsfrågor och produktion av livsmedel med hög kvalitet har vi valt att fördjupa våra kunskaper inom gårdsslakt. I en tid där vi går mot allt färre stora slakterier, som leder till långa transporter för djuren och resulterar i ökad stress och skaderisk, så känns detta extra aktuellt. LÄS MER