Sökning: "haccp"
Visar resultat 1 - 5 av 29 uppsatser innehållade ordet haccp.
1. Riskhantering och dess utmaningar i små- och medelstora företag inom livsmedelsbranschen
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhetSammanfattning : Efterfrågan på livsmedel har ökat i Sverige såväl som globalt i takt med att vi blir allt fler människor på jorden. Inom livsmedelsbranschen finns flertalet riskmoment som företag är i behov att ta hänsyn till, för att kunna verka på ett konkurrenskraftigt sätt. LÄS MER
2. Analysis of microbial growth in a fermented sausage and risk evaluation of its production
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Fermentation has been used to enhance safety of foods and prolong its shelf lives for a long time. The fermentation was originally a result of spontaneous fermentation by microbes naturally present in the food, it is currently done by addition of known bac-teria in a starter culture. LÄS MER
3. Implementation of HACCP plan for blue-mould tofu with focus on microbial hazards
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : There is an increased request for vegan alternatives among consumers. This may depend on several factors, in many cases related to health and ethics. Food safety is very important to achieve in food production and there are several food safety management systems that can be applied to ensure that the food can be considered safe. LÄS MER
4. Riskbedömning av allergenspridning genom kartläggning av en livsmedelsproduktion
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : 15 % of the Swedish population suffers from food allergy. Low doses of an allergenic substance may cause serious consequences. Therefore, it is mandatory by law for all food producing companies in Sweden to produce allergenic safe food. LÄS MER
5. Analys av dricksvattenproducenters faro- och riskidentifiering - förbises alarmerande miljögifter i råvatten?
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : This study examines drinking water producer’s performance of hazard and risk analyses and how they take emerging chemicals into account. The high-profile cases in 2011-2013 with PFOS contaminating drinking water in Kallinge, Botkyrka and Uppsala highlighted the problem of emerging chemicals in sources of drinking water. LÄS MER