Sökning: "hantverkskunskap"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade ordet hantverkskunskap.
1. Hantverkarens sinnliga erfarenheter - en källa till fördjupad hantverkskunskap
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvårdSammanfattning : The sensory experiences of a craftsperson is an integral part of decision making. The difficulties expressing these experiences were documented by Michael Polanyi in the central thesis of his book The tacit dimension (Polanyi 1966). LÄS MER
2. Hantverkets autenticitet : Traditionell kunskap som kulturarv i Skansens bokbinderiverkstad
Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för kultur och estetikSammanfattning : Denna uppsats handlar om autenticiteten i bokbinderiverkstaden på Skansen som immateriellt kulturarv. I uppsatsen analyseras hur autenticitet förmedlas i hantverket och hur det skapas autentiska upplevelser på platsen. Autenticiteten bevaras i hantverket och förmedlas och kommuniceras av hantverkarna. LÄS MER
3. Handen och Tråden : En hanverkstolkning på äldre föremål i järntråd
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för kultur och samhälleSammanfattning : Uppsatsens syfte är att skapa en bredare förståelse för den praktiska kunskapen inom trådslöjd genom att undersöka, beskriva och utvärdera hantverksskickligheten i äldre järntrådsföremål. Genom de individuella tolkningarna och beskrivningarna går det att utvärdera hantverksskickligheten i det undersökta materialet. LÄS MER
4. Den seglande hantverkaren : En etnologisk studie av hantverkskunskap ombord skepp i 1600-talets krigsflotta
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kulturantropologi och etnologiSammanfattning : Sailing is an occupation requiring varying skills. Sailors working on sailing ships are dependent on the ship’s sails, they are the engine of these ships and are therefore valuable to the crew. The purpose of this thesis is to investigate what craftmanship where required and needed in maintaining the sails aboard. LÄS MER
5. Profilering av vanilj för ökad hantverkskunskap : En sensorisk studie om hur temperatur och tid påverkar infusion av bourbon- och tahitivanilj i grädde
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER