Sökning: "herbage"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade ordet herbage.

  1. 1. Mjölkras tjurar på bete - fungerar det?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Jonas Jans; [2023]
    Nyckelord :tjurar; stutar; tillväxt; bete; ekonomi; risker;

    Sammanfattning : Idag så är det många mjölkrastjurar som föds upp på stall, vilket upplevs negativt i både miljö och välfärdsperspektiv. I denna litteraturstudie undersöks om det går att föda upp mjölkrastjurar på bete i större omfattning, än vad de görs idag. LÄS MER

  2. 2. Flow of non-starter lactic acid bacteria : from to silage to raw milk to cheese

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :John Johansson; [2022]
    Nyckelord :Non-starter lactic acid bacteria; herbage; silage; raw milk; cheese; Lactiplantibacillus plantarum; Lacticaseibacillus paracasei; Lacticaseibacillus casei;

    Sammanfattning : Modern cheese manufacturing uses a known starter culture of lactic acid bacteria (SLAB) for the fermentation of lactose to lactic acid. There is, however, often a second fermentation in cheese manufacturing by non-starter lactic acid bacteria (NSLAB). LÄS MER

  3. 3. Grazing and farm management of broodmares as an exposure to leptospirosis on commercial equine properties in New Zealand

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Josefine Bengtsson; [2018]
    Nyckelord :Leptospira; leptospirosis; Thoroughbreds; New Zealand; paddock; movement; fullblod; bete; förflyttning;

    Sammanfattning : Leptospirosis is a worldwide zoonosis endemic in many countries throughout the world. The seroprevalence in Thoroughbred broodmares in New Zealand has recently been studied and the horses were positive to all five serovars tested (Ballum, Pomona, Hardjobovis, Copenhageni and Tarassovi). LÄS MER

  4. 4. Nötkreaturs betesselektion på vallar baserade på fyra olika fröblandningar

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Patricia Sandberg; [2015]
    Nyckelord :bete; selektion; beteende; vitklöver; engelskt rajgräs; rörsvingel; nötkreatur; pasture; grazing selection; behaviour; white clover; tall fescue; ray grass; cattle;

    Sammanfattning : En beteendestudie med nötkreatur utfördes under maj-september 2014 på försöksytor sådda i juli 2012 med fyra vallfröblandningar (A-D). Fröblandning A och B innehöll båda 35 % ängsgröe (Poa pratensis), 10 % Rödsvingel (Festuca rubra) och 20 % vitklöver (Trifolium repens) men skilde sig genom att fröblandningen för vall A innehöll 35 % engelskt rajgräs (Lolium perenne) och B innehöll 35 % rörsvingel (Festuca arundinacea). LÄS MER

  5. 5. Överlevnad av ogräsfrön från vallskörd till gödsel

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Amanda Karltorp; [2014]
    Nyckelord :ogräsfrööverlevnad; ensilering; digestion; biogödsel;

    Sammanfattning : Ogräs är en oönskad växt, ört eller gräs som konkurrerar med den odlade grödan om ljus, vat-ten och näring. För lantbrukaren är det arbetskrävande och kostsamt med bekämpningsåtgär-der mot ogräsen och det finns risk att skörden blir reducerad om det finns ogräs i vallen. LÄS MER