Sökning: "hotell ledning"

Visar resultat 1 - 5 av 22 uppsatser innehållade orden hotell ledning.

  1. 1. Hotellens hållbarhetsparadox

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Alexander Hernandez Nordstrand; Trajce Lamnjov; [2022]
    Nyckelord :Hållbart HRM; hållbart värdeskapande; paradoxen med hållbart HRM; hedonistisk beteende; eskapism.; Social Sciences;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med studien är att studera hållbarhet och hållbart HRM inom en hotellverksamhet och hur ledningen går tillväga med att kommunicera ut detta till sin personal. Studien ska bidra med en ökad förståelse för hållbarhet, hur man skapar socialt värde inom hotell och vilka utmaningar som finns med att förhålla sig till hållbarhet när gästerna är sensations- och nöjessökande. LÄS MER

  2. 2. Sustainability in hospitality : A case study of hotel Galomar

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för teknikvetenskaper

    Författare :Lovisa Paula Clevehorn; [2019]
    Nyckelord :Key words: environment; hospitality; life cycle assessment; sustainability; tourism.; Nyckelord: besöksnäringen; hållbarhet; livscykelanalys; miljö; turism.;

    Sammanfattning : Newly refurbished Galomar opened in the summer of 2018 and is awarded the first self-sufficient hotel in Madeira Island out of renewable energy sources. The hotel management is highly engaged in sustainability and therefore wants to ensure that they are doing everything achievable to be as sustainable as possible. LÄS MER

  3. 3. Värdskap inom hotellbranschen : En kvalitativ studie om hotell i Stockholmsområdet

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik

    Författare :Felicia Olsson; Sarah Sparrdal; [2018]
    Nyckelord :Hospitality; Hotel; Hotel Industry; Service; Staff; Management; Värdskap; Hotell; Hotellbranschen; Service; Personal; Ledning;

    Sammanfattning : I takt med att resandet ökar, har även konkurrensen mellan hotell ökat. För att hotell skall få återkommande gäster och goda recensioner av befintliga gäster behöver de sticka ut bland konkurrenterna. Ett sätt att göra detta är genom värdskap. LÄS MER

  4. 4. Högt, lågt eller mittemellan? - Att vara mellanchef i ett hotell- och restaurangföretag ur ett organisationskulturellt perspektiv

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Sociologi; Lunds universitet/Sociologiska institutionen

    Författare :Sara Sjöholm Ericson; [2018]
    Nyckelord :Mellanchef; mellanchefsroll; hotell- och restaurangbranschen; kultur; organisationskultur; arbetssituation; fallstudie; Social Sciences;

    Sammanfattning : I mitt yrkesliv har jag varit verksam i ett antal olika organisationer inom samma bransch, både som anställd och på mellanchefsnivå. Det har fått mig att fundera på dels hur företag som till synes är ganska lika med samma verksamhet och målsättning ändå kan vara så olika? I denna uppsats tar jag utgångspunkt i hur det är att vara mellanchef. LÄS MER

  5. 5. Effektivisering av plockningsprocessen i tvätterier : Fallstudie hos Berendsen, Ockelbo

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Industriell ekonomi

    Författare :Kevin Höglenius; Denis Kovac; [2018]
    Nyckelord :Layout; picking-process; batch-picking; laundry; order-picking; Layout; plockningsprocess; bulkplockning; tvätteri; orderplockning;

    Sammanfattning : In addition to transport within the business, stock management is one of the largest expenses in the supply chain. Within stock management the picking process takes place. It's important that this process works well because many other factors depends on the picking being efficient. LÄS MER