Sökning: "hur miljön påverkar hälsan"
Visar resultat 1 - 5 av 34 uppsatser innehållade orden hur miljön påverkar hälsan.
1. Förbränningstester av sex olika pelletssorter och dess påverkan på förbränningen i matlagningsspisar : Analys av hur pelletsens egenskaper påverkar emissioner, partiklar och effektivitet under förbränning
M1-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Användningen av träkol som bränsle har resulterat i betydande utsläpp av växthusgaser, vilket har haft negativa konsekvenser för både hälsan och miljön. För att främja en hållbar utveckling och skydda både miljön och människors hälsa är det nödvändigt att vidta åtgärder för att minska utsläppen av växthusgaser. LÄS MER
2. Digitaliserade barn : En studie om principen om barnets bästa och socialtjänstens intervjuer på distans i en digitaliserad tid
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Karlstads universitet/Avdelningen för juridikSammanfattning : För ungefär två år sedan fick hela världen och därmed vi i Sverige förändra våra livsstilar markant från vad vi var vana vid. Coronapandemin och sjukdomen covid-19 spred sig snabbt och allt för många omkom till följd av smittan. För att bromsa och försöka stoppa smittan ställde vi om, där det var möjligt, till distansarbete. LÄS MER
3. "Desto mer man rör sig desto bättre blir man överhuvudtaget i kroppen och får bättre sömn" : En kvalitativ intervjustudie om elevers perspektiv att utöva fysisk aktivitet och hur det påverkar deras hälsa.
M1-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för didaktik och lärares praktik (DLP)Sammanfattning : Syftet med studien är att bidra med fördjupad kunskap om hur elever resonerar om deras möjligheter att utöva fysisk aktivitet inom fritidshemmet. Syftet är vidare att bidra med kunskap om hur elevernas utsagor visar hur fysisk aktivitet påverkar deras hälsa. LÄS MER
4. Ungdomars tankar kring vegetariska livsmedel : Fokusgruppsintervjuer med elever i årskurs 9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Tidigt i livet socialiseras barn in i tankar och normer kring mat och måltider och dess betydelse för hälsan, dessa följer med dem under hela livet. Köttproduktionen i Sverige har negativ påverkan på miljön och vår köttkonsumtion har ökat med 40% sedan 90-talet. LÄS MER
5. Utomhuspedagogik i relation till hållbar utveckling inom förskola : Utomhuspedagogiken och hållbar utveckling blir ett
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Gävle/DidaktikSammanfattning : Sammanfattning Syftet med denna studie är att ta reda på hur förskollärare resonerar kring utomhuspedagogiken kopplat till hållbar utveckling. I dagens samhälle nyttjar vi jordens och naturens resurser på ett sätt som inte är hållbart. LÄS MER