Sökning: "hydrolys av stärkelse"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden hydrolys av stärkelse.

  1. 1. Acid hydrolysation of starch and formulation of starch microspheres

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Zahrai Najeeb; [2015]
    Nyckelord :Starch acid hydrolyze; starch microspheres; Rheology; läkemedelsteknologi; pharmaceutical technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The aim of this diploma work is to investigate the acid hydrolyses of two types of starch, waxy barley and maize starch to be applied for further usage, in rheology studies and formulation of starch microspheres. Modified starch has always been essential in many areas, especially in tablets, where it could be used as a disintegrant. LÄS MER

  2. 2. Utvinning av lipider ur matavfall för tillverkning av flytande biobränsle

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för byggd miljö och energiteknik (BET)

    Författare :Dennis Carlsson; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : I studien undersöktes olika metoder för att bryta ned proteiner och stärkelse i matavfall, så att endast fettet skulle återstå, som råmaterial för biodieselproduktion. Ett modellmatavfall, med känd sammansättning, bröts ned med termisk behandling, sur hydrolys(saltsyra), enzymatisk hydrolys(α-amylas) samt mögelkulturen koji-kin. LÄS MER

  3. 3. Optimization of the Liquefaction Process in Bioethanol Production & Development of Method for Quantification of Nonsolubilized Starch in Mash

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Institutionen för fysik, kemi och biologi

    Författare :Anna Aldén; [2008]
    Nyckelord :ethanol; liquefaction; nonsolubilized starch;

    Sammanfattning : Ethanol production at Lantmännen Agroetanol AB in Norrköping began in December 2000. The objective of this master's thesis is to find and optimize factors affecting the yield of the liquefaction, a part of the upstream process. LÄS MER

  4. 4. Strukturegenskaper hos cerealier och dess betydelse för stärkelsens nedbrytningshastighet : metodutveckling av stärkelsehydrolys in vitro och bestämning av hydrolysindex (HI)

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Jonas Jönsson; [2005]
    Nyckelord :hydrolysindex; HI; stärkelsehydrolys; in vitro; blodsocker; cerealier; morfologi;

    Sammanfattning : Snabba kolhydraterna har i kostdebatten ibland utpekats som en av orsakerna till metabola syndromet (insulinresistens och höga blodfetter). Stärkelsen i sin renaste form bidrar till att blodsockernivån höjs dramatiskt efter måltid precis som en ren glukoslösning. LÄS MER